Diumenge, 17 de Novembre de 2024

Griffith Foods multiplica per deu la seva capacitat de producció a Valls

La multinacional nord-americana, que fabrica condiments alimentaris, preveu ampliar la plantilla fins als 90 treballadors a finals d’any

15 de Maig de 2017, per ACN
  • El conseller Jordi Baiget, amb el president de Griffith Laboratories, i el cònsol dels EUA a Barcelona, Marcos Mandojana, després de descobrir la placa inaugural de la planta de Griffith Foods a Valls

    ACN

  • Façana de les noves instal·lacions de Griffith Foods a Valls

    ACN

La multinacional Griffith Foods, dedicada a la fabricació de condiments alimentaris, ha inaugurat aquest dilluns una nova planta a Valls. La companyia nord-americana ha traslladat l’activitat de la factoria de Puigpelat, que va obrir portes el 1982, a una nau de 7.000 metres quadrats ubicada al polígon industrial de la capital de l’Alt Camp. Amb aquesta expansió, l’empresa ha pogut multiplicar per deu la seva capacitat de producció i transferir del Regne Unit a Catalunya una part del negoci de fabricació de salses. A dia d’avui, Griffith Foods compta amb 60 treballadors a la planta vallenca -el triple que fa tres anys- i preveu arribar als 90 empleats a finals del 2017 amb la incorporació de noves línies d’envasat. La nova planta també disposa de certificació ‘halal’ per elaborar productes seguint els preceptes de la religió musulmana.

La nova factoria Valls s’ubica en una parcel·la de 17.000 metres quadrats a la carretera del Pla i acull un centre culinari i de desenvolupament de productes. Xefs, experts en màrqueting i creadors treballen a les modernes instal·lacions per crear els gustos i les textures del futur. A més de produir condiments -la principal activitat que ja tenia la fàbrica de Puigpelat-, la nova seu incorpora línies per produir salses fredes i calentes.

La companyia no ha fet públic l’import de la inversió realitzada, però assegura que és la més elevada en la història del grup fora dels Estats Units. A més, durant el 2017 s’incorporaran noves línies de producció a Valls, per la qual cosa Griffith espera contractar entre 20 i 30 empleats addicionals i assolir una plantilla d’entre 80 i 90 treballadors a finals d’any. 

La planta produeix matèria per a salses, marinades, empanats i condiments amb aplicació en verdures, pizzes, patates, peix, carn i snacks, entre d’altres. Els productes es fabriquen a mida dels clients, entre els quals hi ha els principals operadors del sector alimentari com Mercadona, Aldi, Campofrío, Florette i OSI, un dels principals proveïdors de McDonald’s. 

D’altra banda, l’empresa també aposta per oferir productes aptes per als consumidors de religió musulmana i guanyar pes al nord d’Àfrica i l’Orient mitjà. La nova planta disposa de la certificació necessària per produir alimentació ‘halal’ i, de fet, aquest àmbit ja representa el 10% del negoci a la planta de l’Alt Camp. La xifra, però, augmentarà, perquè la planta de Valls és l’única fora dels Estats Units i Tailàndia que pot elaborar salses ‘halal’. 

La companyia aposta per Catalunya

L’acte d’inauguració de les noves instal·lacions ha comptat amb l’assistència del president de la multinacional, Brian Griffith, qui s’ha mostrat orgullós d’haver apostat per implementar-se a Puigpelat fa 35 anys. “Celebrem poder seguir invertint aquí, perquè Catalunya és un bon soci i un bon indret per créixer”, ha manifestat.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha destacat que l’ampliació de Griffith és una mostra que les empreses confien en el país perquè hi troben entorns de “qualitat”. Alhora, ha subratllat que l’auge del pol logístic de Valls ha permès que la zona registri uns índexs d’atur inferiors a la mitjana. “La potència industrial de Catalunya s’ha d’activar i ha de guanyar pes respecte a altres processos productius perquè comporta més ocupació, més sous i valor afegit”, ha reblat Baiget. 

L'acte també ha comptat amb l'assistència del cònsol dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, qui ha subratllat la importància històrica que han tingut les relacions empresarials i comercials entre el país nord-americà i Catalunya. Al seu torn, l'alcalde de Valls, Albert Batet, s'ha mostrat convençut que l'expansió de Griffith donarà impuls al territori per aconseguir més inversions futures.

Una empresa quasi centenària

Griffith Laboratories és una empresa familiar fundada l'any 1919 a Chicago. Després d'uns inicis més centrats en la indústria càrnica, la multinacional es va anar obrint a altres tipus de negocis i, als anys setanta, va començar el seu procés d'expansió amb l'obertura de fàbriques pels continents europeu i asiàtic. Actualment, la multinacional és present a una vintena de països i té 3.800 empleats arreu del món. 

A Europa hi té tres plantes de producció, inclosa la de Valls. Amb una facturació anual d’uns 12 milions d'euros, l’antiga nau de Puigpelat, oberta l'any 1982, era la més petita, tant en espai com en plantilla, en comparació a les dues existents a Herentals (Bèlgica) i Somercots (Anglaterra). Després d’aquesta inversió, la planta vallenca se situarà com la segona amb més producció del grup a Europa, només per darrere de la factoria britànica.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital jordi baiget griffith foods

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics