Des de fa 10 anys, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus concedeixen els Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO). Enguany, la Cooperativa Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall, l’empresa Rius d’Or de la Fatarella i el Centre Oleícola del Penedès han rebut els guardons CDO al millor oli d’oliva verge extra de la campanya 2016, en les categories de Fruitat verd amarg, Fruitat verd dolç i Fruitat madur, respectivament.
Un total de 22 almàsseres del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han optat als guardons, que s’han lliurat el dijous, 15 de desembre, al Palau Bofarull de la Diputació a Reus. A l’acte, que ha estat encapçalat per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, s’han lliurat tres accèssits. El corresponent a la categoria de Fruitat verd amarg ha estat per Agrícola i Secció de Crèdit de Cabacés, el de Fruitat verd dolç, per Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d’Ebre, i el de Fruitat madur, per la Cooperativa agrícola i Secció de Crèdit de la Serra d’Almos.
El lliurament ha estat precedit de la conferència pronunciada pel restaurador Jeroni Castell, del Restaurant Les Moles d’Ulldecona, un establiment que recentment ha renovat la distinció gastronòmica d’una estrella que atorga la Guia Michelin.
El Centre de Desenvolupament de l’Oli
Actualment, el CDO és gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Els premis que atorguen anualment consisteixen en la compra, per part de l’entitat, d’ampolles dels olis guardonats, amb la finalitat de fer-ne difusió a través d’obsequis promocionals. A més, les almàsseres poden fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos. En l’acte, els guanyadors també van rebre un diploma acreditatiu i un trofeu.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics