Dilluns, 20 de Maig de 2024

La Generalitat obre aquest dijous la línia d'ajudes de 5 milions d'euros per a organitzadors de fires afectats per la covid-19

Les sol·licituds s'hauran de fer a través del Canal Empresa i es podran demanar fins al pròxim 30 de març

17 de Març de 2021, per ACN
  • Un comprador i d'una venedora en un dels estands que ha participat en la 20a edició de la fira de l'oli nou DOP Siurana

    ACN

La Generalitat de Catalunya obrirà aquest dijous la línia d'ajudes de cinc milions d'euros per a organitzadors d'activitats firals afectats per les restriccions vinculades a la covid-19. Segons ha informat aquest dimecres el Departament d'Empresa a través d'un comunicat, les sol·licituds s'hauran de fer telemàticament a través del Canal Empresa i es podran demanar fins al pròxim 30 de març a les 2 del migdia. Les subvencions, que tenen com a objectiu "pal·liar les afectacions econòmiques derivades de les restriccions", van dels 6.000 als 45.000 euros, en funció del nombre d'expositors de cada fira i dels metres quadrats dels recintes. S'atorgaran per ordre d'arribada i seran compatibles amb altres ajudes fins a un màxim de 800.000 euros.

Els beneficiaris d'aquesta nova línia seran els organitzadors firals que estiguin inscrits al Registre d'Activitats Firals de la Direcció General de Comerç. També serà necessari que les empreses hagin transmès al registre la celebració d'activitats firals que tinguin una durada mínima d'una jornada (matí i tarda) i màxima de 15 dies consecutius, amb un màxim de dues edicions l'any. Alhora, caldrà que les seves activitats es concentrin en un recinte "identificable", que pot ser tancat o a l'aire lliure, i amb serveis adequats per als expositors i visitants.

Queden exclosos els congressos, les activitats amb finalitats culturals, educatives, científiques, cíviques o socials, les activitats promocionals de venda organitzades per establiments comercials o empreses especialitzades i els mercats adreçats al públic en general amb venda directa i retirada de mercaderia, encara que rebin la denominació tradicional de fira.

Dues línies d'ajuts

Els ajuts activats per la Generalitat es dividiran en dos àmbits. En primer lloc, s'atorgaran subvencions a organitzadors de fires per activitats suspeses, celebrades amb pèrdues de més del 50% o realitzades en format virtual o híbrid. En aquest cas, les ajudes consistiran en una aportació única per activitat firal afectada que variarà en funció del nombre d'expositors. Els organitzadors de fires rebran 6.000 euros per activitat firal si aquesta tenia menys de 49 expositors, 12.000 euros per activitat si el nombre d'expositors se situa entre 50 i 100 i fins a 18.000 euros per activitat si la xifra d'expositors supera el centenar.

En aquest cas, l'import es definirà en funció del nombre d'expositors i del prorrateig entre el total de sol·licituds presentades. Per poder rebre l'ajut, serà necessari que els organitzadors d'activitats firals no realitzin més de 15 activitats firals l'any.

Pel que fa a la segona part de les ajudes, aquestes aniran destinades a organitzadors firals amb recinte fix i cobert on se celebrin un mínim de dues activitats firals anuals. En aquest apartat, l'import de les subvencions vindrà definit pels metres quadrats de cada espai. Si el recinte té menys de 2.000 metres quadrats, l'ajuda serà de 10.000 euros; si té entre 2.000 i 5.999 metres quadrats, la subvenció puja a 25.000 euros, i a partir dels 6.000 metres quadrats, l'aportació ascendeix als 45.000 euros.

Per poder rebre l'ajut, els sol·licitants s'han de comprometre a continuar organitzant activitats firals quan s'aixequin les restriccions. Per altra banda, la Generalitat exigeix que, com a mínim, els beneficiaris de les ajudes celebrin una nova edició de l'activitat firal per a la qual es rep la subvenció.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges