Diumenge, 21 de Juliol de 2024

Les empreses de la Cambra de Reus venen més a l'estranger que a la resta de l'Estat

30 de Juliol de 2015, per Joan Marc Salvat
  • Hildebrand Salvat (dreta), responsable de l'estudi Radar Cambra

    María Ramírez

Les empreses de l'àrea geogràfica de la Cambra de Comerç de Reus (Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà, Terra Alta i Ribera d'Ebre) demostren un repunt dels seus negocis, segons es desprèn de la sisena onada del Radar Cambra, un estudi que quantifica i qualifica el balanç econòmic a casa nostra. Entre les conclusions del segon trimestre del 2015, l'estudi revela que la principal destinació de les vendes és el conjunt de Catalunya, amb un 28% de transaccions respecte el total.

Immediatament per sota, les empreses d'aquestes cinc comarques venen prioritàriament a la resta de Catalunya i a l'estranger, amb un 22% de les vendes a cada destinació. Tots tres àmbits comercials (català, comarcal i internacional) superen amb escreix el 15% de les vendes que es fan a la resta d'Espanya. Pel responsable de l'estudi, Hildebrand Salvat, "això respon a què tenim un teixit empresarial de dimensions petit i mitjà que tradicionalment ven molt aquí però que també és molt divers".

Prop de la meitat de les empreses, un 47%, declaren una facturació d'entre 300.000 euros i 5 milions d'euros. En tot cas, són minoritàries, un 10%, les empreses que facturen més de 10 milions d'euros l'any. 

Manca de confiança

L'estudi també posa de manifest la poca confiança en l'evolució de negoci de cara als propers mesos. Una percepció que es concreta en l'augment del 8% d'aquells empresaris que titllen la situació econòmica actual de "dolenta"; és el mateix percentatge que anticipa una "pitjor"  previsió de futur en l'evolució dels seus negocis. 

Aquesta cautela contrasta amb l'evolució favorable de la situació econòmica. Del quart trimestre del 2013 al segon trimestre del 2015, la situació econòmica ha millorat del 2,2% al 15,5%. Destaca, però, que a principi del 2015, les expectatives superaven en 16 punts la situació econòmica; només tres mesos després, les expectatives estan cinc punts per sota de la situació. Un fet que, per Salvat, té a veure amb la disminució de la xifra de negoci, el preu de venda i el nombre de treballadors.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges