Diumenge, 06 d'Octubre de 2024

Quins restaurants del Camp tenen estrella Michelin?

26 de Novembre de 2022, per Reusdigital.cat
  • ACN

La cuina que es fa a Catalunya ha estat reconeguda un any més a la gala dels premis estrella Michelin, els més prestigiosos de la indústria de la gastronomia mundial, que s'ha celebrat a Toledo la nit d'aquest passat dimarts. Els germans Sergio i Javier Torres, de la Cocina Hermanos Torres de Barcelona, han obtingut la màxima distinció, que són les tres estrelles. Els restaurants Enigma, Aleia, Mont Bar, Slow and Low i Come by Paco Méndez, tots de Barcelona, s'han estrenat amb la primera estrella, mentre que l'Ábac, el Lasarte i El Celler de Can Roca han conservat un any més les tres que ja tenien.


Més enllà dels establiments amb tres i dues estrelles, en trobem més de 40 amb una. I alguns d'aquests són al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. 

La guia del Camp i l'Ebre



Concretament, quant a la nostra demarcació, són L'Antic Molí (Barri Castell, Ulldecona); Les Moles (carretera de La Sénia, Ulldecona); Villa Retiro (carrer dels Molins 2, Xerta); Quatre Molins (Comte de Rius 8, Cornudella de Montsant); Can Bosch (rambla de Jaume I 19, Cambrils); Rincón de Diego (carrer de les Drassanes 19, Cambrils); i Deliranto (carrer de Llevant 7, Salou).

Si ens centrem en el Baix Camp i el Priorat, tres, doncs, són els restaurants destacats. Can Bosch i Rincón de Diego, a Cambrils, són dos referents de la gastronomia de la vila marinera i, per extensió, de les nostres comarques. 

Tradició i modernitat, a Cambrils



De Can Bosch, posem per cas, en podem destacar l'excel·lent menú degustació que ofereix (i que podeu consultar en aquest enllaç). També podeu optar pel menú tradició, una delícia per als sentits. Els propietaris expliquen que el restaurant Can Bosch té els seus orígens en l’humil bar de pescadors que el 1969 van obrir Joan Baptista Bosch i Lourdes Font, a pocs metres del port.

El bar va passar a ser casa de menjars i, des de 1980, va transformar-se en un restaurant de referència, com a demostra l'estrella l’estrella Michelin aconseguida el 1984. El lema de Can Bosch, s'indica, és la mar al plat. Els fruits i verdures que es cullen als pobles del voltant també tenen pes específic a la carta. 

Quant al Rincón de Diego, des de l'establiment s'assenyala que la seva proposta convida a fer un itinerari de gustos amb "una selecció de propostes d'autor aptes per a tot tipus de paladars, perquè sigui vostè mateix qui decideixi el seu còctel gastronòmic". El celler del restaurant compta amb més de 300 referències de vins del món, així com amb un "ampli assortiment de vins i xampanys francesos".

A la terra del vi



Si del Baix Camp ens desplacem al Priorat, terra de bell paisatge i magnífic vi, la proposta del restaurant Quatre Molins de Cornudella de ben segur que us complaurà. Es tracta, segons se subratlla al web del negoci, d'un local "tan confortable com senzill. Està inspirat en les cases de pagès i resolt en modern utilitarisme. La fusta i la forja que configuren el seu interiorisme ens parlen dels estris i oficis de la cultura del vi".

Si per quelcom s'ha fet un nom aquest restaurant prioratí, però, és per l’excel·lència tècnica i la creativitat de Rafel Muria, que mariden a la perfecció amb l’experiència i el prestigi enològic del celler Ronadelles. 





 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges