Una cita consolidada en l'agenda social reusenca. D'aquesta manera es descriu des de l'organització la fira Reus viu el vi, que des d'aquest divendres i fins diumenge al vespre celebra la seva 10a edició. La gran novetat d'enguany, s'ha avançat, és una mostra dedicada al vermut tot aprofitant l'aparició de nous elaboradors al sector i el "creixent interès" pel producte per part del públic. Amb una cinquantena d'estands, l'esdeveniment aplegarà 85 cellers d'arreu i té en la DO Penedès la convidada especial. La de l'any passat va ser la cita "més multidudinària" de les dutes a terme fins ara, amb més de 65.000 tastos de vi servits i més de 30.000 degustacions gastronòmiques consumides.
Novetats
Amb la voluntat de fer créixer la fira i diversificar-la, des de la Cambra de Comerç s'ha apostat per crear l’àrea del vermut de Reus. Aquesta té l'objectiu que el públic "conegui i reconegui" les firmes locals. Cori, Fot-li, Iris, Miró, Olave, Or del Camp, Rofes i Yzaguirre, en conseqüència, tindran una gran oportunitat de reforçar els vincles amb els clients lleials i d'obrir-se a nous segments de consumidors. A banda, la mostra també comptarà el vermut Lacuesta, de la Rioja, i l’aperitiu Cap de Ruc, del Celler Ronadelles de Cornudella. La cita és al dissabte i diumenge al migdia, entre els 12 i dos quarts de 3 de la tarda. Hi ha la possibilitat d'optar per un paquet a un preu de 6 euros que permet degustar un parell de begudes tot acompanyant-los de patates i olives.
Pel que fa als vins, la desena mostra reusenca aplegarà la DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Tarragona, DO Montsant, DO Terra Alta i DOQ Priorat. Els tastos podran maridar-se amb un seguit de delícies gastronòmiques, ja que l'espai de la Llibertat disposarà com ja és tradicional d'una colla d'estands per a restaurants de la ciutat (és el cas de La Bella Italia o el Sora Sushi del Pallol). Des de la corporació organitzadora, Isaac Sanromà ha indicat recentment que l'actual és "un moment dolç" per als vins del territori. En aquest sentit, s'ha referit al fet que al seu parer s'ha superat la 'riojitis' que temps enrere havia patit el sector. "Les nostres DO han guanyat terreny", ha subratllat.
El certamen, a més, presentarà encara una altra novetat. És el cas d'una tapa que ha elaborat el cuiner Gerson Ribal per a la DOP Siurana, que això sí només se servirà divendres. Es tracta d’un ‘cornet’ amb un ‘kit’ de patata de Prades, samfaina, arengada, all torrat i avellana a mode de gelat "ja que s’acosta l’estiu”, s'ha avançat. El lot per gaudir de la fira Reus viu el vi 2018 té un preu de 13 euros i conté el catàleg (amb el plànol de situació dels cellers, entre altres informacions), la copa, el portacopa, el barret de la mostra i cinc tiquets que poden bescanviar-se per degustacions. El cartell de l'esdeveniment és obra del dissenyador reusenc Jordi Romero.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics