Dimecres, 03 de Març de 2021

Reus, capital vermutera

La plaça de la Llibertat acull fins aquest diumenge la primera edició d'Expovermut

16 de Setembre de 2016, per Text i fotografies: Marc Busquets
  • L'Expovermut de Reus romandrà obert fins el diumenge

     

  •  

  •  

  •  

  •  

Minuts després de les 12 del migdia d'aquest divendres, la primera edició d'Expovermut s'ha fet realitat. Es tracta d'una mostra que, de cara al futur i en paraules de l'organització, "es vol convertir en un punt de trobada per als professionals del sector". El xef Paco Pérez ha estat l'encarregat d'inaugurar l'esdeveniment, que podrà visitar-se fins aquest proper diumenge a la tarda i que aplega fins a 28 elaboradors d'aquesta beguda, alguns dels quals de l'estranger. "Us he de felicitar per aquesta fira i pel que pot suposar per a Reus", ha exposat el cuiner. "El vermut és patrimoni de la humanitat", ha exclamat.

Vermuts del territori i de l'estranger

La cita inclourà diverses activitats en paral·lel dirigides al públic familiar, tot i que se'n faran d'exclusives per als expositors i els professionals del vermut. És el cas de la master class que ha dut a terme Helios Gómez. Els assistents, per la seva part, podran degustar diverses varietats de vermut del territori i acompanyar-les de les propostes gastronòmiques que també seran presents a Expovermut. Des d'un de"ls pilars del negoci, Yzaguirre, Josep Forés ha explicat que un dels productes estrella que la firma ha dut a Reus és el seu vermut rosat. "Està tenint molt bona sortida", ha matisat.

Ben a prop, i des de Valls, les Bodegas Bellod seran a la Llibertat durant tot el cap de setmana per presentar-hi el Vermut Montseta. "Ha estat distingit amb el premi de bronze als Premis Vinari d'enguany", han subratllat els seus responsables. Lisard Bellod, el principal impulsor de la casa, ha recuperat un recepta del seu avi i l'ha retocada per obtenir un dels millors productes de l'any, segons els entesos. Un altre dels firarires de la mostra són els Cellers Bellmunt, arribats del Priorat. "Estem segurs que aquest dissabte tindrem molta feina perquè la plaça serà plena", ha expressat Dani Hernández, un dels artífexs del Vermut Dos Déus.

Concerts i altres activitats paral·leles

Malgrat la calor i que s'ha produït en divendres, la inauguració de l'activitat ha atret força gent. Cap a la una del migdia, de fet, i mentre s'ha celebrat un electrovermut, les taules de la zona amb ombra de la fira s'han omplert amb facilitat. La majoria dels assistents han acompanyat les seves consumicions d'unes patates o unes olives, tot i que n'hi ha que han optat per les delicioses escopinyes. El vermut negre és el favorit, pel que sembla, tot i que el xef Pérez ha explicat que "el vermut ideal pot maridar molt bé amb segons quines verdures".

Un satisfet Joan Tàpias ha explicat que "la inauguració ha anat molt bé" i s'ha felicitat pel fet de comptar "amb els millors vermuts del territori, de l'Estat i de fora" a l'Expovermut reusenc. "És el primer cop que el fem i anem una mica a cegues", ha admès. En qualsevol cas, "creiem que funcionarà i tot plegat ens servirà per millorar de cara a futures edicions", ha indicat. La mostra seguirà aquest vespre amb un taller de pintura al vermut a càrrec de Marta Arañó i els concerts de Sense Sal i Pokers. Ja el dissabte es repetiran les activitats paral·leles, com ara taules rodones, tastos i més actuacions musicals.

Diumenge, i per clausurar l'Expovermut, se celebrarà un nou electrovermut a les 6 de la tarda. L'accés a la fira és gratuït, si bé el lot que inclou tres degustacions de vermut i tres més de menjar té un preu de 12 euros.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Expovermut Reus vermut reusdigital
Expovermut Reus vermut reusdigital
Expovermut Reus vermut reusdigital
Expovermut Reus vermut reusdigital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics