Dijous, 15 d'Agost de 2024

Sandra Guaita apel·la a projectar Reus com una ciutat de 'ciència i innovació'

En l'acte de celebració dels 15 d'anys d'Eurecat Reus

05 de Juliol de 2023, per Redacció
  • Acte de cloenda dels 15 anys d'Eurecat Reus

    Cedida

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha participat aquest dimecres, en l’acte de celebració dels quinze anys d’Eurecat Reus, nascut originàriament com a Centre Tecnològic en Nutrició i Salut (CTNS), un acte que ha aplegat les institucions, empreses i persones que han estat claus des del seu impuls i desenvolupament fins a l’actualitat, per potenciar aquest centre de referència en recerca i i nnovació en els àmbits de la nutrició, la salut i les ciències òmiques. Actualment, Eurecat Reus treballa en un centenar de projectes, amb una previsió d’ingressos que supera els 5 milions d’euros per a l’any 2023.
 
Durant la cloenda de l’acte, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha agraït a totes les persones que van fer possible la creació del CTNS i la trajectòria durant aquests 15 anys, i ha destacat que cal posar en valor el talent del territori i la capacitat de transferència de coneixement, amb els quals Eurecat Reus n'és un referent.“Hem de ser conscients de les potencialitats i talent que tenim al territori; i hem de crear xarxa”, ha afegit.
 
“Som en un moment clau perquè la ciència, la innovació i el coneixement siguin la base de la nostra societat, i del creixement econòmic i social”, ha afirmat l'alcaldessa. I ha afegit: “Volem que Reus sigui ciutat de ciència i innovació, i això implica un treball com a ciutat i com a territori, de la mà de la resta de les administracions i de l'empresa privada”.
“El nostre futur passa per continuar generant sinergies de col·laboració amb qui té el talent i qui genera el coneixement”. “L'Ajuntament de Reus hi ha estat, hi és i hi vol ser”, ha afirmat l'alcaldessa.
 
15è aniversari
 
L’acte de celebració també ha comptat amb la participació de  la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès, i el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López.
 
Durant l’acte s’ha repassat la trajectòria dels 15 anys del centre per part de qui en va ser director en el moment de la fundació del CTNS, Lluís Arola; el president del Patronat del CTNS i director general de l’empresa Andrés Pintaluba, Andreu Pintaluba; el rector de la URV en el moment de la fundació del CTNS, Xavier Grau; l’alcalde de Reus en aquells anys, Lluís Miquel Pérez, i la directora de Tecnologia d’Eurecat, Myriam García-Berro.
 
La celebració ha inclòs una ponència en la qual el consultor en innovació alimentària i director fundador d’ADreamUp, Carlos Chetrit, ha exposat la necessitat de realitzar estudis científics per demostrar l’evidència dels efectes saludables d’aliments i ingredients, l’estratègia d’establir col·laboracions amb centres tecnològics i les tendències en el futur de l’alimentació i la nutrició.
 
Per part de l'Ajuntament de Reus, també han assistit a l'acte, el regidor de l'àrea de Promoció Econòmica i Coneixement, Josep Baiges; i el regidor d'Empresa, Formació i Ocupació, Carles Prats, així com representants de Redessa.
 
Eurecat Reus
 
Eurecat Reus és la denominació que rep l'antic Centre Tecnològic en Nutrició i Salut. El CTNS va ser creat el 2008 fer fer investigació especialitzada en la investigació en aliments funcionals, aliments que a més d’alimentar aporten un benefici sobre la salut dels consumidors. El centre tenia un patronat integrat per quize empreses i quatre institucions (URV, Ajuntament de Reus, IRTA i ACCIÓ).
 
El 2016, el CTNS es va integrar a Eurecat. Actualment a Eurecat Reus, en la que és l'Àrea de Biotecnologia del centre tecnològic hi treballen una cinquantena de persones, en posicions d’alt valor afegit.
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Vitoriano  08 de Juliol de 2023

PROJECTAR REUS COM UNA CIUTAT DE: “CIÈNCIA I INNOVACIÓ”.

SANDRA GUAITA APEL·LA A PROJECTAR REUS COM UNA CIUTAT DE: “CIÈNCIA I INNOVACIÓ”. Del traslado de Medicina al encaje entre formación y mercado laboral...
Me hace gracia que digan que se necesita una nueva Facultad de Medicina en Reus, que tendrá unos metros cuadrados, un presupuesto inicial, etc., y no hay fondos ni se sabe para cuándo se realizará la facultad. Esto es de chiste, cuando llevamos muchos años con esa pantomima, y no se tiene ni pijota idea de cómo acometerla, lo proyectado hoy, no servirá para mañana. Y el coste dado hoy, es el doble para mañana. Hay que tener los pies en el suelo. Más efectividad…Sentido común, transparencia y los objetivos a corto y medio plazo (en 2 a 4 años), el tiempo vuela.

Todos los datos son perfectamente expuestos, pero eso significa que hay que abrirse al exterior, el personal que se incorpore será endógeno y también exógeno, todos tienen cabida, y saber integrarlos es la base del buen funcionamiento de la sociedad plural.

Los polígonos industriales en Reus deben modernizarse y adecuarse a los nuevos tiempos, compartiendo servicios para abaratar costes: “agua (tratamiento residual), electricidad limpia, tratamiento de residuos y su reutilización, transporte colectivo, parking para coches, etc.”. Empresas con productividad circular sostenible. Si no se tiene esta visión mal vamos.

LA INMIGRACIÓN DESORBITADA EN REUS, y la mala preparación educativa y social, hace que la mayoría se descarrilen y formen la sociedad de personas con tendencia a ser: “delictivas, prostitución, drogadicción, OKUPAS…” Solo servirán para hacer daño al resto de la sociedad. El problema es grave, muy grave, y la solución hay que buscarla dando servicios a la sociedad plural, e incorporando a estos sujetos a tareas de: “Limpieza general de calles, acompañar a personas mayores, limpieza de bosques, servicios varios para la sociedad plural, Cooperativismo industrial agrícola…” Integrarlos en la actual sociedad es complicado, pues requiere actuaciones muy consensuadas, con un cambio a nivel económico, social, y comportamiento cívico activo, con seguimiento de resultados, y presupuestos…

Tema complicado, pero no imposible, y con devolución de estas personas a sus orígenes si la integración no se consigue. Aplicar el sentido común y su implantación, la mayoría de las veces remedios que tienen un impacto desagradable para unos, en la mayoría de veces se acierta. Corregir el mal, se hace el bien.

El paro, la degradación en pobreza no se consigue erradicarlos mediante la subvención, dando dinero a cambio de nada, un error muy grave, el paro, la pobreza, la desigualdad, se combate con la creación de la actividad (trabajo), y las empresas (emprendedores, capital privado, capital mixto: público y privada); facilitando los medios necesarios, ahí están los políticos, los líderes de verdad, los buenos…

Reportatges