Dissabte, 05 d'Octubre de 2024

Vint-i-tres alumnes finalitzen el curs de l'Escola TIC del Clúster Catalunya Sud

Es tracta d'una formació destinada a joves menors de 30 anys al voltant de les tecnologies de la informació

30 de Setembre de 2020, per Josep Gallofré
  • Un moment de les presentacions

    Xavi Jurio

  • Ousman Umar, durant la xerrada

    Josep Gallofré

Un total de 23 alumnes han acabat el curs de l'Escola Tic del Clúster Catalunya Sud. Els estudiants han posat la cirera al pastís amb la presentació dels set projectes finals de l'edició d'enguany, en què se simula un encàrrec real d'una hipotètica empresa del sector de les tecnologies de la informació.

L'Escola TIC té com a objectiu formar a joves menors de 30 anys en l'àmbit tecnològic d'acord amb les necessitats reals de les empreses per afavorir la seva inserció laboral. El Clúster TIC Catalunya SUD ha liderat el programa formatiu combinant les necessitats de tres empreses del Clúster (T-Systems, Grupo Castilla i StudioGenesis). El curs ha estat gestionat per l'entitat privada sense ànim de lucre Fundació Esplai. Aquest és el primer cop que es fa a Reus aquest tipus de formació finançada tant per empreses privades com per entitats públiques. El curs va començar el passat 13 de juliol i ha durat fins al 25 de setembre. En total els alumnes han fet 300 hores de formació, 250 de 'Bootcamp' -programari per a diverses accions formatives a mida- i 50 de preparació per a les Certificacions MOS oficials, en Microsoft Offic Serive (Power Point, Word i Excel) i Java Fundamentals de Oracle.

El president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón, fa una valoració "molt positiva" d'aquesta primera edició. Per Mazón, s'ha complert l'objectiu de transformar la "visió empresarial" dels estudiants. De fet, es tracta d'una formació que ofereix, posteriorment, una àmplia inserció laboral. En aquest sentit, destaca que durant l'any passat hi va haver una inserció laboral del 70% de les formacions ofertes fins ara "Oferim una tipologia laboral que l'empresari demana i necessita", ha dit, i ha afegit que en un any es necessiten entre 100 i 150 professions de les Tecnologies de la Informació al territori. En la mateixa línia s'ha manifestat el vicepresident de la Cambra de Comerç, Jaume Batista: "Per nosaltres, l'Escola és un instrument per fer més competitives les empreses i reduir l'atur".

Així mateix, la formació s'ha complementat amb un programa d'inserció laboral per als alumnes, mitjançant la Fundació Esplai. Una de les representants de l'entitat, Araceli Borràs, ha destacat l'ampli treball en competències transversals, així com l'heterogeneïtat dels alumnes, un fet que considera un "valor afegit".

L'acte ha comptat com a clausura amb amb la presència del fundador i president de l'ONG Nasco Feeding Minds, Ousman Umar. L'emprenedor social ha ofert una xerrada sobre la seva experiència. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges