Dijous, 25 d'Abril de 2024

Ajuntament, Generalitat i sector turístic fan front comú contra el Saloufest

L’esdeveniment perd més de 2.000 participants després que diversos consistoris s’hagin negat a cedir-los equipaments esportius municipals

17 de Març de 2016, per ACN
  • Participants al Saloufest

    ACN

“Desitgem que deixin de venir i que aquest sigui el darrer any del Saloufest”. Així s’ha expressat aquest dijous el regidor i president del Patronat de Turisme de Salou, Benet Presas, a les portes d’una nova edició de la cita. Enguany el Saloufest sumarà uns 7.300 estudiants universitaris que s’allotjaran en set establiments hotelers.

El consistori ha insistit que no té res a veure amb el Saloufest i que és una iniciativa privada que transmet una imatge “contrària” al model turístic eminentment familiar i esportiu que ha consolidat el municipi. “Són tot just un 0,5% del total de turistes que visiten la ciutat i no volem transmetre aquest imatge d’incivisme”, ha afegit Presas.

Des de l’Associació Hotelera de Salou-Cambrils-la Pineda, el seu president, Eduard Farriol, ha rebutjat que la temporada turística arrenqui amb el ressò mediàtic i la imatge “denigrant” del Saloufest. En la mateixa línia s’ha expressat el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, David Batalla, qui ha mostrat el seu suport a l’Ajuntament.

La Generalitat, per la seva banda, coincideix a destacar que aquest paquet turístic “malmet” la imatge de Salou i no és partidària de “fomentar ni promocionar” un turisme que “no és benvingut”, segons ha afirmat la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Carme Mansilla.

La representant del Govern ha afirmat que abans, durant i després de l’esdeveniment es realitzen inspeccions en matèria de seguretat industrial, d’ocupació de les habitacions, d’inspecció de treball o de liquidació de la taxa turística, per comprovar que els establiments que participen del programa s’acullin a la normativa.

Segons Mansilla, hi ha diversos expedients en marxa corresponents a l’any passat. En alguns casos, ha indicat, es van detectar deficiències en instal·lacions frigorífiques o casos de sobreocupació d’habitacions, tot i que de forma més aviat puntual. Al seu torn, l’operador ha detallat al Govern les xifres de participants i les seves previsions d’allotjament.

El consistori, a més, continuarà vetllant pel compliment de l’ordenança de civisme, especialment per evitar el consum de begudes alcohòliques a la via pública, que se sanciona amb multes de 300 euros. Si cal, extremarà els controls amb l’objectiu de minimitzar, també, les molèsties als veïns. A més, segons ha avançat el regidor de Turisme, Benet Presas, s’està estudiant incloure la prohibició d’exhibir vestimentes que incloguin elements sexistes, discriminatoris o ofensius, una norma que s’aplicaria als participants al Saloufest i, per extensió, al conjunt de visitants i ciutadans.

El consistori i els representants de l’associació hotelera han insistit que no poden impedir que una empresa privada arribi a acords empresarials amb hotels i altres empreses turístiques. Presas ha reconegut que el Saloufest afecta negativament a l’arribada de turistes espanyols i mercats com el del turisme escolar. “Hem vist que ens resta més del que ens aporta”, ha apuntat el regidor.

A més, tant l’Ajuntament com la Generalitat i els empresaris turístics han coincidit a destacar la davallada de participants d’aquesta edició. En concret, seran 2.300 joves menys que al 2015. Entre els possibles factors, s’apunta a les dificultats de l’organització per disposar d’equipaments esportius, ja que els ajuntaments de Salou, Reus, Vila-seca i Cambrils s’han negat a cedir-los al Saloufest i els operadors han hagut de recórrer a espais de tipus privat.

Precisament, aquest dijous l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha mostrat també molt contundent: “No els volem ni veure per Tarragona. Aquí no seran benvinguts perquè el nostre és un model cultural, gastronòmic, familiar i mediambiental, i tampoc no és el model de turisme de Salou”. “Combatrem amb totes les nostres forces aquest tipus de turisme i la gent que s’aprofita de preus barats i de joves per muntar sidrals i fer negoci”, ha etzibat.

La setzena d’edició del Saloufest es repartirà, com és habitual, en tres tongades: 2.000 estudiants del 20 al 24 de març; 3.900 joves britànics del 29 de març al 2 d’abril i, per últim, un últim grup de 1.400 estudiants del 5 al 9 d’abril.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  17 de Març de 2016

No cal perdre negocis i feina!

Senzillament, per millorar l'entorn econòmic i social, no cal rebutjar oportunitats. Potser es pot treballar en la línia educativa, social i de respecte. Si donen feina i deixen diners per què no poden venir? No hi ha alternatives? Tots els que venen no són salvatges no civilitzats. Cal aixecar més barreres o buscar acords?