Dilluns, 04 de Novembre de 2024

Constitueixen el grup de treball que farà el seguiment de la implantació del Plaseqta al Camp de Tarragona

Els ajuntaments i representants dels organismes integrants tenen dos mesos per presentar propostes de millora al pla

03 de Juny de 2020, per ACN
  • Imatge d'arxiu d'una fumera d'una química

    Reusdigital.cat

Aquest dimecres s'ha constituït per via telemàtica el grup de treball de la comissió de protecció civil del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta). Aquest grup l'integren els representants de tots els organismes de la Generalitat implicats en el pla d'emergències, els 29 municipis que formen part del Plaseqta i les empreses del sector químic. L'objectiu del grup és vetllar per l'operativitat del pla d'emergències, tant pel que fa a la seva implantació com per les especificitats d'aplicació i mecanismes de coordinació entre els organismes integrants.

Els integrants tenen dos mesos per revisar el document aprovat pel govern el passat 10 de març i poder-hi presentar esmenes i propostes de millora. Amb aquests suggeriments es farà un debat tècnic per avaluar si és possible incorporar-ho al document original i, un cop resoltes totes les aportacions, es presentarà el document definitiu. Es preveu que en el termini màxim de sis mesos el Plaseqta quedi actualitzat amb les conclusions dels treballs del grup. "Durant la presentació del Plaseqta es va parlar d'un procés d'implantació amb la població i el territori.

És a través d'aquest Grup de Treball, amb els ajuntaments representats, que volem recollir les veus de tothom i les aportacions que puguin millorar el document aprovat", ha destacat el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris. Les funcions del grup són garantir la correcta consecució de les accions prioritàries detallades en el document del Plaseqta; vetllar per la implantació, revisió i actualització dels plans d'actuació de grup dels operatius que en formen; desenvolupar els aspectes determinats al Plaseqta en la seva aplicació específica en l'àmbit territorial de Tarragona; conèixer el calendari de simulacres; avaluar la resposta a les emergències reals; deliberar i acordar accions de millora, i proposar, organitzar i participar en xerrades.

El 10 de març es aprovar per acord de govern el pla específic per a la gestió des del territori de les emergències químiques al Camp de Tarragona. El Plaseqta abasta 29 municipis del Camp de Tarragona que poden patir afectacions a partir de l'accident d'alguna de les 52 instal·lacions químiques del territori.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  04 de Juny de 2020

Per què els ajuntaments de

Per què els ajuntaments de diverses ciutats no fan una aposta ferma per allunyar el tràfic innecessari de certs indrets com ara el del bus la línia 10 de Reus? Per exemple: les concentracions i proves dels nous alumnes que aspiren al carnet no es fan al voltant dels cinturons de la ciutat? Es poden potenciar noves àrees i terrenys i evitem contaminar molts reusencs i habitants. Quin benefici comporta mantenir el fet actual i quins avantatges en salut es poden confirmar? Calen respostes i estudis.

J. A. Carricondo  04 de Juny de 2020

Què vol dir Exterior?

El Pla de Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) no contempla, malgrat el seu encapçalament, res que parli de les seguretat dels habitants de la zona. Per què no parla de eliminar les emissions de gasos de les torxes que cremen dia rere dia i embruten el medi ambient, deixant un parany de molt difícil solució als futurs habitants del territori i del planeta. Cal incorporar solucions, que hi son, per evitar embrutar encara més el planeta.