Dijous, 25 de Juliol de 2024

El GEPEC-EdC requereix informació de la fuita de nafta al polígon sud de Tarragona

29 de Setembre de 2022, per
  • Mar Rovira/ACN

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha fet un requeriment a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, a fi que sigui informat sobre l'abast de la fuita de nafta d'aquesta setmana al polígon químic sud de Tarragona. Concretament, volen saber el temps durant el qual s'ha registrat la concentració alta de la nafta en aire, el valor de la concentració màxima del producte, les mesures preses per l'administració, la seva causa i altres aspectes rellevants.

Sis episodis d'alerta en dos anys


L'entitat enumera fins a sis episodis d'alerta al polígon sud en els darrers dos anys, des de l'explosió a IQOXE fins a la fuita d'amoníac del passat mes de juny a Elix Polimers, passant per una punta d'emissió d'àcid sulfhídric i benzè a Repsol, una fuita d'oli a Dow, una fuita de gas a BASF i una fuita d'etilè a Dow.

El GEPEC–EdC assegura que "les mesures de seguretat han millorat una mica a les empreses, i que en els casos que s'exposen, no es van haver de lamentar danys personals, lògicament exceptuant el desgraciat i gravíssim accident de l'empresa IQOXE. Però també cal recordar que hi ha hagut accidents a l'àrea metropolitana de Barcelona, amb vessaments, fuites i incendis importants, i que han causat forts impactes al medi ambient".

GEPEC-Edc reclama la revisió dels protocols de seguretat


"En qualsevol cas, hi ha tota una sèrie de mecanismes de control i prevenció que són responsabilitat de l'administració", sobre els quals l'entitat es pregunta si es porten a terme de forma periòdica i correcta: "funcionament dels controls periòdics rutinaris a les empreses, sistemes de prevenció d'accidents, grau de coneixement per part de la població dels protocols de seguretat, etc.".

Com a conclusió, el GEPEC–EdC demana que "es revisi el funcionament de tots aquests protocols, i que siguin portats a terme de forma diligent per part de l'Administració, a fi i efecte que no s'hagi de lamentar cap altre accident més en danys a persones o medi ambient, i molt menys com el que va tenir lloc a l'empresa d'IQOXE".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric22   29 de Setembre de 2022

Ya se han justificado

Si la delegada de turno ya se dio prisa para justificarse y así poder justificar su sueldo y su sillón de mandó

Reportatges