Un pacte de perdedors
Aquests dos senyors de la foto van perdre les eleccions. No els volem!
La coalició entre PSC i ERC, que va deixar CiU fora de l’alcaldia, aposta per les “polítiques socials” i l’impuls econòmic de la vila
Després d’un any de mandat, el passat mes de juny es va produir el relleu a l’alcaldia de la Selva del Camp pactat temps enrere. Així, el fins llavors batlle Jordi Vinyals (ERC) va cedir el seu lloc al socialista Josep Masdeu, que serà l’alcalde del municipi del Baix Camp durant els dos propers anys. Posteriorment, ja a l’última anualitat del mandat, el republicà recuperarà la vara.
El govern celebra la bona entesa entre els seus integrants
La coalició d’esquerres va deixar fora del govern CiU, la força més votada a les eleccions de 2015. El tàndem entre Vinyals i Masdeu s’ha centrat en prioritzar les polítiques socials, segons el primer, “malgrat les diferències en clau de país”. Per la seva part, Masdeu subratlla “la bona entesa entre totes dues forces” i el líder a l’oposició, Josep Maria Puig, per contra, assegura que el bipartit “ignora les necessitats de la població”.
Més enllà dels projectes concrets, Vinyals destaca la sintonia amb el seu soci socialista pel que fa al model de ciutat que volen tirar endavant amb els anys. “El millor de tot és que hem generat un bon equip de govern”, subratlla. Així, ERC i PSC van repartir-se set regidories per segellar el seu pacte per tirar endavant el seu pla estratègic per a la vila. Vinyals i Masdeu s’han marcat com a objectiu potenciar els actius econòmics de la Selva a través de la dinamització del polígon industrial Xalamec. “S'hi ha incorporat l'empresa de logística Luso-Ibérica, a la qual ja se li ha assignat la venda d’una parcel·la al solar industrial, i la multinacional SAPA s’ha consolidat en aquest espai”, detalla Vinyals.
Altres línies d’acció del govern selvatà passen per potenciar el turisme i per la implantació de polítiques que fomentin la ocupació entre els més joves. Pel que fa a les assignatures pendents del govern, però, hi ha parell de qüestions que Masdeu haurà de resoldre durant els dos anys que ostentarà l’alcaldia de la vila. El pla de barris està encallat, i el projecte de la nova carretera d’Almoster (encara per aprovar) ha aixecat polèmica.
L’oposició, crítica
CiU va ser el partit més votat a la Selva a les municipals de 2015. No obstant això, el pacte entre PSC i ERC va deixar Josep Maria Puig fora de l’alcaldia. “És una coalició estranya”, apunta el portaveu del grup municipal, qui denuncia “l’opacitat” del tàndem entre socialistes i republicans. Puig es mostra sorprès pel “desgovern” de dos partits que “tenien experiència en la gestió municipal” i qüestiona que es tracti “realment, d’un govern d’esquerres”. “Van suprimir la partida establerta de polítiques socials cap al tercer món i ens van tirar enrere una moció per acabar amb les barreres arquitectòniques per a minusvàlids”, explica.
Puig tampoc creu que el projecte de dinamització del teixit industrial del poble hagi donat fruits, per ara. “Els resultats encara no s’han vist, i tot plegat va lligat a l’evolució econòmica del territori”, diu. Finalment, i pel que fa a la carretera d’Almoster, Puig lamenta que el govern tombés una moció defensada dies enrere i que proposava que la Diputació estudiés “un traçat alternatiu amb menys impacte ambiental”. “La comunicació amb ells és complicada, però farem oposició constructiva”, rebla Puig.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics