Dilluns, 08 de Març de 2021

Ematsa destinarà 4,5 MEUR per millorar la xarxa d'aigua i clavegueram de Tarragona

El preu de l'aigua puja un 1,2%, uns 8 cèntims mensuals en un consum mitjà

16 de Novembre de 2017, per ACN
  • Imatge d'arxiu d'unes obres per part d'Ematsa

    Cedida

L'Empresa Mixta d'Aigües de Tarragona (EMATSA) destinarà 4,5 milions d'euros en reposició i millores de la xarxa, de les quals 3,6 milions d'euros seran per millorar la d'aigua i els 900.000 restants per renovar la de clavegueram. Les millores, aprovades pel consell d'administració, preveuen des de renovar canonades de fibrociment de la xarxa d'abastament fins a millorar la seguretat de les instal·lacions. D'altra banda, el preu de l'aigua incrementarà un 1,2% de mitjana, que representa un augment de 8 cèntims mensuals en el preu de l'aigua, i 0,10 pel clavegueram pel consum mitjà de 12 metres cúbics d'aigua al més. El fons social extraordinari per bonificar el rebut d'aigua a persones en situació de precarietat econòmica augmentarà en 15.000 euros, i es destinaran així 110.000 euros. A més, de cara l'any vinent es crearà la tarifa social per aplicar un preu més baix en els rebuts de l'aigua i el clavegueram, amb un cost d'uns 22.000 euros.

Concretament, es vol renovar la canonada de distribució en alta d'aigua potable des del dipòsit de l'Oliva fins al Camí del Cementiri, renovar i mallar la xarxa de distribució d'aigua potable de la urbanització de Cala Romana, als barris de Llevant, renovar i mallar la xarxa de distribució d'aigua potable dels barris d'Icomar i RiuClar, als barris de Ponent, i la instal·lació d'una nova canonada de transport en alta d'aigua potable des dels dipòsits de Sant Pere i Sant Pau fins a la Potabilitzadora al barri de Sant Salvador. En total es preveu renovar i instal·lar més de 8.000 metres de canonades d'aigua potable de diferents diàmetres, dels quals més de 7.000 metres es corresponen a renovacions d'antigues canonades de fibrociment.

Pel que fa al clavegueram, està previst renovar trams de la xarxa que presenten deficiències estructurals. Es preveu renovar totalment o parcial els col·lectors de clavegueram i escomeses dels carrers August, Pau Casals, Ixart, Assalt, Passeig de les Palmeres, Pons d'Icart, Ardenya i Caputxins. També es renovarà trams de la xarxa de clavegueram a les urbanitzacions de Cala Romana i Bon Sol. En total es preveu renovar més de 1.500 metres de col·lectors de la xarxa de clavegueram. Més endavant, també està prevista la renovació total o parcial de col·lectors de clavegueram de diverses zones de Ponent.

Fons social extraordinari

L'any passat, el fons social extraordinari va destinar 95.000 euros a bonificar el rebut de l'aigua a les persones amb precarietat econòmica. La partida per enguany, amb 15.000 euros més, registra l'increment més significatiu des que fa 4 anys es van crear aquests ajuts socials, del qual es van beneficiar 424 famílies tarragonines l'any anterior. Aquesta ajuda va adreçada a les persones que no poden abonar a l'empresa Ematsa l'import del servei d'aigua potable i clavegueram. En aquesta línia, l'Ajuntament de Tarragona com Ematsa apunten que la seva voluntat és no tallar l'aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics