Dijous, 21 de Novembre de 2024

Recepta: amanida camperola

És completa i molt nutritiva, ja que combina una varietat d'ingredients frescos

01 de Juny de 2023, per Eva Remolina / AMIC
  • Us mostrem la recepta de l'amanida camperola

    Getty Images

L'amanida camperola és una deliciosa amanida típica de la cuina estatal, especialment d'Extremadura. Es caracteritza per ser una amanida completa i molt nutritiva, ja que combina una varietat d'ingredients frescos i saborosos.

 

Ingredients

 

- quatre patates mitjanes, dos ous, un pebrot vermell, un pebrot verd, una ceba petita i un tomàquet madur; poseu-hi olives verdes o negres al gust, oli d'oliva verge extra, vinagre i julivert picat (opcional).

 

Instruccions

 

Renteu bé les patates i col·loqueu-les en una olla amb aigua freda amb sal. Porteu-la a ebullició. Cuineu les patates fins que estiguin tendres, però no massa toves.

Després, s'han d'escórrer i deixar que es refredin. En una altra olla a part, cogueu els ous en aigua bullint durant uns 10 minuts. Més tard, refredeu-los sota aigua freda, peleu-los i talleu-los en rodanxes. Renteu els pebrots, tragueu-ne les llavors i talleu-los en tires fines. Feu el mateix amb la ceba. El tomàquet, talleu-lo en trossos petits i les olives en rodanxes.

En un recipient gran, barregeu les patates tallades en trossos mitjans, els pebrots, la ceba, el tomàquet i les olives. Amaniu l'amanida amb sal, oli d'oliva i vinagre al gust. 

Afegiu-hi l'ou cuit i piqueu julivert per damunt. Deixeu reposar l'amanida al refrigerador durant almenys una hora abans de servir, perquè els sabors es barregin i es refredi adequadament. L'amanida camperola és ideal per a gaudir en dies calorosos com a plat principal, o com a acompanyament de carns a la graella. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics