Dimarts, 23 d'Abril de 2024

‘La Ciència de la Xocolata’, un impuls per a fomentar la vocació científica

La URV i l’ICIQ presenten aquest projecte educatiu als alumnes del Pau Delclòs

24 de Gener de 2017, per Infocamp.cat
  • Imatge d'arxiu del departament de bioquímica de la URV

    Cedida

Els alumnes de cinquè i sisè de primària de l’escola Pau Delclòs de Tarragona participen en la primera sessió del projecte ‘La Ciència de la Xocolata’. Aquesta iniciativa és un projecte educatiu destinat a fomentar vocacions científiques entre alumnes de 10 a 12 anys. L’estudiant de doctorat Katherine Gil del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha estat l’encarregada d’inaugurar el projecte amb la xerrada ‘Desxifrant l’ADN del cacau’. Aquesta és la primera sessió d’un total de cinc que s’aniran programant fins al mes de maig i que seran conduïdes per diferents investigadores de la URV i de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

La resta de sessions tractaran sobre l’origen, els cristalls, l’aliment i l’art de la xocolata. Aquest conjunt de sessions pretenen mostrar la recerca i coneixement que s’amaga darrera d’un producte tan quotidià. Les xerrades serviran també per posar en valor la tasca de la investigació que des de diferents àmbits aporten coneixement sobre el món que ens envolta i per tant, contribueixen en el progrés de la societat.

L’objectiu de ‘La Ciència de la Xocolata’ és compartir coneixement científic amb alumnes de 5è i 6è de primària per a fomentar el seu interès per la ciència i la recerca com a professió. Es vol incidir especialment en encoratjar vocacions científiques, a través de donar visibilitat a investigadores que actualment fan recerca puntera a la URV i a l’ICIQ. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics