Dimarts, 19 de Novembre de 2024

La plantilla de l'Hospital de Móra d'Ebre només té garantit cobrar prop d'un 40% de les DPO's

La reunió del consell d'administració del CMQ ha acabat pendent d'una reformulació comptable que tindria com a objectiu poder pagar part de les productivitats a la plantilla

28 de Març de 2017, per Jordi Siré
  • Entrada a l'Hospital de Móra d'Ebre

    Cedida

Dia de reunions, decisions i ajornaments destinats a completar la diagnosi del Grup Salut a partir de la radiografia de l'estat de comptes corresponents a l'exercici del 2016 tant de GECOHSA, responsable de l'Hospital de Móra d'Ebre, com del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ). Els consells d'administració d'ambdues societats convocats, aquest dimarts, han servit per conèixer que els treballadors del centre de la Ribera d'Ebre només cobraran el 40% de les DPO's a les que tenen dret (la xifra és la mitjana respecte al conjunt de la plantilla, perquè no totes les categories estan afectades per igual), i que els números del CMQ estan pendents encara d'una jugada comptable de darrera hora que hauria de permetre tancar l'exercici sense pèrdues. El resultat es coneixerà el divendres vinent, dia en què s'ha convocat de nou el màxim organisme de la societat per veure la viabilitat legal de la mesura i validar-la si s'escau. Aquest serà l'últim tràmit abans de posar definitivament sobre la taula l'estat econòmic consolidat de tot el Grup Salut.

Si anem a pams, GECOHSA va cloure l'any passat amb uns nombres negatius de prop de 700.000 euros, que inclouen els 500.000 destinats a abonar les DPO's. De cara a equilibrar al màxim la comptabilitat, finalment només es faran efectius 207.000 euros d'aquests complements salarials. Pel que fa a la resta, el consell ha aprovat buscar altres figures administratives per aconseguir que es pugui fer efectiu abans de finals d'enguany. Entre les opcions hi hauria una millora del conveni. Alhora, resta el dubte sobre si el Servei Català de la Salut acaba o no fent-se càrrec del compromís d'obres per valor de 300.000 euros.

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha afirmat a Reusdigital.cat després de la reunió que "celebro les declaracions de Noemí Llauradó (presidenta del consell d'administració de l'Hospital Sant Joan) en les que assegura que no es tornarà a recórrer al fons de reserva del nostre hospital. Però continuo estant preocupat. El fons de reserva hauria de repercutir íntegrament a l'Hospital de Móra, perquè és qui els genera. D'aquí es podrien pagar les DPO's. Però és que a més -etzibava- m'agradaria desencallar d'una vegada el pla d'inversions del centre. Fins ara no ha complert les expectatives. S'havien consensuat 2,3 milions d'euros d'inversions i ara resulta que només sento que no se sap si hi haurà temps per amortitzar-ho perquè la concessió acaba el 2018".

Pendents de formular comptes al CMQ

Pel que fa al consell d'administració de CMQ, la reunió ha acabat pendent d'una reformulació comptable que tindria com a objectiu en aquest cas acabar amb una liquidació positiva i poder pagar part de les DPO's a la plantilla. Un "pedaç", segons fonts consultades, sorgit de forma improvisada durant el debat entre els consellers i una posterior trucada a l'auditor de l'Hospital que encara està pendent de la concreció i ratificació definitiva en el consell convocat per aquest divendres.

Més enllà de les crítiques d'algunes de les persones consultades a la "precipitació" i "falta de professionalitat" de la preparació de totes dues reunions (amb queixes al fet que part de la documentació no se'ls havia proporcionat fins hores abans de l'inici dels consells), diverses fonts han explicat a aquest diari que el futur de la CMQ passaria a hores d'ara pel trasllat de les consultes externes i cirurgia menor als pavellons de l'antic hospital on s'ubicaven les consultes externes.

En aquest sentit, l'Ajuntament tindria previst en breu licitar la redacció del projecte arquitectònic de l'espai. Tot plegat, és clar, tenint en compte l'existència del conflicte entre CMQ i la família Fàbregas. La intenció és aconseguir, a partir de l'acta de mediació demanada al Col·legi Oficial de Metges, un ajornament al desallotjament de les actuals instal·lacions del centre (que acaba contracte de lloguer aquest mes de juny) perquè no es considera que les noves dependències puguin estar operatives fins a finals del 2018.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Juan Antonio Carricondo Oyonate  28 de Març de 2017

No ho entenc!

Això del complement per productivitat em sona a una línia de producció. Les persones no som peces! No és possible atendre sempre de la mateixa manera?Ara no tenim feina i ara hi ha cues! Potser cal mantenir uns ritmes i no còrrer quan les condicions aporten més malalts. No pot ser un tema de producció, cal que sigui un tema de garanties! Els ritmes no poden ser garantia de cobrar més o el mateix. Els malats cobren sempre el mateix i, potser, paguen més, segons els resultats.