L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, d’Alternativa Altafulla (AA), que governa amb un acord de govern amb el PDeCAT, no cedirà espais municipals per al referèndum de l’1-O. “Vull actuar dins la legalitat”, assegura el batlle, que també és diputat d’En Comú Podem al Congrés. Alonso reclama a la Generalitat que “si vol usar espais municipals, que ho demani per escrit”. “No transgrediré la llei si no tinc cap petició formal; i l’únic que demano és que no es traspassi la responsabilitat als ajuntaments”, va dir. El casal La Violeta, la llar d’infants Hort de Pau i l’escola La Portalada, que són els espais on voten habitualment els altafullencs, no se cediran per al referèndum de l’1 d’octubre. Les urnes s’hauran de situar als equipaments propietat de la Generalitat, com l’alberg de joventut i l’institut d’Altafulla.
Alonso va reconèixer que els seus socis de govern, els dos regidors del PDeCAT, “no estan d’acord” amb la seva decisió. “Però aquesta és una decisió dels alcaldes, i en el cas d’Altafulla, mentre siga jo qui hagi de signar, no cediré els espais”, va afirmar. L’alcalde ha rebutjat coordinar l’1-O al municipi i ha delegat aquesta responsabilitat a Pere Gomés, segon tinent d’alcalde i regidor pel PDeCAT. “Ja vaig comunicar al delegat del govern [Òscar Peris] que no posarem pals a les rodes, perquè la manifestació és justa, per l’immobilisme de l’Estat.” Malgrat això, considera que “no és un referèndum, sinó una repetició de la consulta del 9-N”.
Jordi Molinera, el portaveu de l’EINA, principal partit a l’oposició, va criticar que l’alcalde “posi un tap” al referèndum. “Tot i aquesta posició obstruccionista, no evitarà que la gent pugui votar”, va remarcar.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics