Divendres, 11 d'Octubre de 2024

L'escola de negocis del vi i el cava de Vilafranca oferirà cursos universitaris homologats

El centre ha signat un conveni amb l'URV per complementar la formació empresarial que oferia des que va entrar en funcionament, ara fa més d'un any

29 d'Abril de 2016, per ACN
  • Signatura del conveni entre la 'Wine Business School' i la URV, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont

    ACN

La 'Wine Business School' de Vilafranca del Penedès (WBS), coneguda com a escola de negocis del vi i el cava, acollirà per primera vegada cursos universitaris després d'haver signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV). El centre fa més d'un any que va entrar en funcionament oferint només formació empresarial i des d'un inici es va augurar l'arribada de cursos homologats amb les universitats. Aquest divendres s'ha confirmat finalment l'acollida dels primers cinc postgraus i cursos semi presencials, que començaran el proper mes d'octubre. La signatura del conveni ha estat presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui ha afirmat que "el vi català ha guanyat el plebiscit", assegurant que ha estat gràcies a que "l'excel·lència, la qualitat i la consciència que calia invertir en formació s'han fet evidents en el producte".

L'acord signat aquest divendres té una vigència de cinc anys prorrogables, i fixa col·laboració entre la WBS i l'URV pel que fa a l'àmbit institucional, a la gestió administrativa i a la gestió acadèmica. Per a aquest any, de moment s'han acordat cinc cursos: Sommelier professional, Exportació de Vins i Caves, Tècniques de producció vitivinícola, Gestió d'empreses vitivinícoles, i Gestió i organització vitivinícola. Aquests últims tres, a banda de la implicació de l'URV, compten també amb el suport de la Universitat de Vic.

Després de la signatura del conveni, el president Carles Puigdemont ha destacat el valor el sector vitivinícola assegurant que "el paisatge del país es pot endevinar amb un bon vi". Així, ha destacat la importància de la feina dels viticultors, elaboradors i distribuïdors a l'hora de fer arribar la qualitat dels vins fins el consumidor, sobretot en el cas dels visitants que rep Catalunya.

Per Puigdemont, el conveni signat entre l'URV i la WBS té voluntat de "contribuir a la transformació positiva d’un sector fonamental per a l’economia del país, com és el vi”, i ha afegit que "posar això de relleu i reivindicar-ho contribueix que aquest sector es vagi musculant i es pugui enfrontar als desafiaments, que són molts”. Alhora, ha destacat la importància de la col·laboració publico-privada, com és el cas de la fundació que gestiona la WBS: "només tindrem futur si treballem conjuntament", ha dit.

En aquest sentit, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré, també ha destacat el treball conjunt entre els sectors públic i privat. Així, ha destacat que el treball col·laboratiu ha generat una "major exigència", alhora que ha comportat "la cerca constant de l'excel·lència i una imprescindible visió internacional de les activitats". Per Ferré, el conveni amb la WBS permetrà "aprofundir" en aquestes qüestions, i s'ha compromès a aportar una formació "d'alta qualitat".

Al seu torn, l'alcalde de Vilafranca del Penedès i president de la fundació Wine Business School, Pere Regull, ha defensat la necessitat d'apostar en la formació com a element "fonamental" per a les petites i mitjanes empreses dins la globalització. Així, ha remarcat que el projecte de cursos universitaris homologats està adreçat a les PIMES del territori, i ha rebatut les crítiques polítiques de la ciutat que consideren que es tracta de formació pensada per a les grans companyies del sector, les quals són membres de la fundació que gestiona el centre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges