Divendres, 22 de Novembre de 2024

Prop de 2.900 estudiants de la demarcació comencen les proves de Selectivitat amb normalitat

El territori incorpora un nou tribunal especial per a alumnes amb dislèxia o TDAH

13 de Juny de 2017, per ACN
  • Un alumne fulleja l'examen de Llengua Castellana i Literatura de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), en una aula del Campus Catalunya de la URV a Tarragona

    ACN

  • el coordinador de les PAU a la demarcació de Tarragona, Antoni Garcia Español, mostrant l'aparell detector d'orelleres

    ACN

L'examen de Llengua castellana i literatura ha donat el tret de sortida aquest dimarts a les Proves d'Accés a la Universitat per a 2.881 alumnes del Camp i l'Ebre, un 2% menys que l'any passat. Del total, 2.663 són estudiants de batxillerat, 116 provenen de cicles formatius i 102 són de matrícula lliure. El coordinador de les PAU a la demarcació de Tarragona, Antoni Garcia Español, ha subratllat que el nombre d’alumnes es manté estable i que les proves han arrencat amb puntualitat i sense incidències remarcables. Al Camp de Tarragona hi ha nou tribunals a Tarragona ciutat i quatre a Reus, mentre que a les Terres de l’Ebre n’hi ha quatre més, tots a Tortosa. Com a novetat al territori, aquest any s’ha habilitat un tribunal ordinari especial al campus Sescelades de Tarragona que ofereix condicions especials per a gairebé mig centenar d’alumnes amb dislèxia o TDAH.


Distribueixen detectors d’orelleres per evitar que els alumnes copiïn

Les proves de la Selectivitat compten aquest any amb més sistemes de seguretat per evitar que els alumnes puguin copiar durant els exàmens. Aquest any cada universitat catalana disposa d’un dispositiu detector d’orelleres, amb el qual es poden interceptar possibles transmissions d’informació des de l’exterior de l’aula. Segons ha explicat el coordinador de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a la demarcació de Tarragona, Antoni Garcia Español, els alumnes estan cada cop més “informatitzats” i hi ha diversos portals web que comercialitzen sistemes de transmissió a través del sistema ‘Bluetooth’, alguns dels quals tenen la mida “d’un gra d’arròs” i són molt difícils de detectar.

Perquè l’aparell sigui efectiu, cal recórrer l’aula i situar-lo a poca distància dels alumnes. “Si algú està connectat amb l’exterior podem sentir la conversa pels auriculars i detectar quina és la persona que està copiant”, ha detallat el coordinador de les proves. A Tarragona, l’aparell només s’ha activat al Campus Catalunya de la URV i, segons Garcia Español, no s’ha detectat cap incidència durant el primer examen de Llengua castellana i literatura. El sistema, que s’ha implementat com a prova, té un cost d’uns 1.000 euros per unitat.

Els tribunals han informat als alumnes que es faria un control específic de sistemes electrònics. Per aquest motiu, abans de l’inici dels exàmens, aquells estudiants que duien rellotges intel·ligents -capaços de transmetre informació- els han hagut de deixar damunt la taula del tribunal.

Garcia Español ha explicat que algunes facultats d’universitats catalanes ja utilitzen aquests sistemes durant els exàmens, en aquelles aules que tenen un elevat nombre d’alumnes. Segons ha explicat, es preveu que els aparells que ara s’utilitzen durant la Selectivitat estiguin a disposició dels professors universitaris que vulguin utilitzar-los.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital selectivitat

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics