Dilluns, 12 d'Abril de 2021

Un nou bus exprés doblarà la connexió entre Tarragona i Reus

Els campus de la URV a les dues ciutats estaran connectats per dotze freqüències diàries

02 de Setembre de 2015, per Redacció
  • Reus i Tarragona quedaran enllaçades amb bus ràpid amb sortides cada 15 minuts

    Cedida

El Departament de Territori i Sostenibilitat introduirà a partir del 14 de setembre un conjunt de millores en les comunicacions en transport públic en el corredor Tarragona-Reus, amb l’objectiu d’ajustar l’oferta a les necessitats de mobilitat d’aquesta àrea. Així, d’una banda, es crearà una nova línia dins la xarxa de bus exprés.cat entre Tarragona i Reus, que gairebé doblarà l’oferta actual de bus ràpid entre les dues ciutats. Concretament, s'oferiran 45 expedicions d’anada i 47 de tornada, enfront de les 23 i 25 que actualment comuniquen de manera ràpida les dues ciutats, amb poques parades en el recorregut.

Aquest increment de l’oferta suposa oferir serveis cada 15 minuts aproximadament, amb un reforç de les sortides en hora punta, quan es concentra una major demanda. A més de l’increment de l’oferta, la nova línia també comportarà altres millores en el servei, com ara vehicles d’altes prestacions, amb servei de WI-FI i premsa gratuïta. També es millorarà la informació a l’usuari, perquè sigui en temps real a les principals parades. Així, durant el segon semestre de l’any 2015 s’intervindrà a totes les parades per millorar la senyalització, i s’instal·laran amb nous pals i pantalles d’informació en temps real als principals punts de parada.

Aquesta és la quarta línia de la xarxa exprés.cat que es posa en marxa a la demarcació de Tarragona, juntament amb la e1:Tarragona-Torredembarra-el Vendrell, e2:Tarragona-Valls, i e3:Tortosa-Amposta-Sant Carles de la Ràpita-les Cases d’Alcanar-Alcanar. A tot Catalunya, comptant la e1: Mataró-Granollers-Sabadell que s’estrena també el 14 de setembre, ja són 19 les línies d’aquestes característiques que funcionen des que la tardor de 2012 el Departament va començar la implantació de la xarxa, integrada per 40 línies interurbanes a corredors que concentren una major demanda de viatgers.

Noves millores a les línies convencionals

A més de la nova línia e4, el Departament de Territori i Sostenibilitat introdueix el dilluns 14 de setembre un nou servei de bus per comunicar els campus universitaris de les dues ciutats. Així, s’oferiran 6 anades i 6 tornades de dilluns a divendres lectius entre el campus Bellisens de Reus i els campus de Sescelades i Catalunya, a Tarragona, amb horaris coordinats a l’entrada i sortida dels estudiants. D’altra banda, es mantindrà l’oferta existent en les línies convencionals que atenen les necessitats de mobilitat dels diversos barris, així com la connexió amb l’Aeroport de Reus.

En global, amb el nou bus exprés, els nous serveis que comunicaran els campus universitaris, i les línies actuals de barris i d’accés a l’Aeroport de Reus, el corredor entre Tarragona i Reus passarà a doblar l’oferta de bus actual. Concretament, passarà a oferir 83 expedicions d’anada i 83 de tornada, enfront de les 55 per sentit actuals. Això suposa un increment de 56 expedicions, de dilluns a divendres lectius, 28 per sentit; de 26 sortides més els no lectius, 13 per sentit; i de 10 expedicions més els dissabtes, diumenges i festius, 5 per sentit.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Albert Canó  03 de Setembre de 2015

Si és la companyia Hispano-Igualadina, Monbús SL ???

Si la companyia de bus és la d'Hispano-Igualadina, Monbús SL el serveix anirà fatal com sempre; amb tantes i tantes i tantes reclamacions que teniu amb Hispano la gent del Departament de Territori i Sostenibilitat de Tarragona, perquè no doneu la concessió a Autocars Plana, que es 10.000 vegades millor que Hispano?? ..... només vosaltres sabeu la resposta d'això. Us hauria de caure la cara de vergonya realment!!

Reportatges