Dijous, 25 de Juliol de 2024

Una pastisseria de Riudoms presenta un pa amb llevat natural i aigua marina

02 d'Agost de 2016, per Redacció
  • D'esquerra a dreta: Carles Domingo, Joan Maria Doming i Jaume Solé

    Cristina Úbeda

  • Carles Domingo explica el procés d'elaboració del pa amb aigua marina

    Cristina Úbeda

  • Pa 100% d'espelta amb llevats naturals i aigua de mar

    Cristina Úbeda

El forn Domingo de Riudoms ha presentat, aquest dilluns, un pa fet totalment d'espelta amb llevat natural i aigua marina. Amb l'objectiu de millorar la qualitat d'aquest aliment, la pastisseria riudomenca ha elaborat aquest pa que, segons el forner Carles Domingo -quarta generació del negoci-, millora les seves propietats nutricionals.

D'aquesta forma, el pa conté aigua de mar en comptes de sal de cuina. Tal com expliquen, és l'única que conté sal completa i això potencia el sabor. A més, l'aigua marina fa que tingui més hidratació i un alt poder nutritiu. Així mateix, l'espelta és una varietat del blat amb un alt contingut en fibra, i és de senzilla assimilació, però no és apta per a celíacs pel seu contingut en gluten. El nou pa del forn Domingo, que es podrà adquirir al mateix establiment, també conté un cupatge de llevats naturals a base de poma, blat, sègol i civada.

Des del forn de Riudoms han volgut trencar amb el mite popular del pa, i han deixat clar que és un aliment que aporta pocs greixos i que aporta beneficis pel seu contingut en midó, fibra i proteïna d'origen vegetal, entre d'altres. Jaume Solé, xef executiu de PortAventura, ha apadrinat el pa.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan  02 d'Agost de 2016

Pa sec

Quants dies aguanta sense tornar-se sec i dur?

Reportatges