Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El Centre Pastoral, una tasca encara més visible en els temps actuals

Prop de quaranta anys dedicats a la reinserció del pres i ajudant els més necessitats

25 de Febrer de 2014, per Albert Sunyol
  • Paquita Sans i Pilar Carreras

    Albert Sunyol

  •  

Una realitat que existeix i que és visible a peu de carrer. Desenes de persones acudeixen periòdicament a cercar aliments i estris de primera necessitat a les dependències del Centre Pastoral d'Ajuda al Pres i al Necessitat. La situació de pobresa i el context socioeconòmic fa palesa l'ingent tasca d'entitats de beneficència de la ciutat que vetllen per la protecció i l'assistència social, i que es veuen recolzades, especialment, per iniciatives privades que els permeten fer encara més visible la seva tasca.

Unes dues-centes noranta famílies acudeixen setmanalment a aquest centre, comenta la coordinadora de l'entitat, Paquita Sans, en uns moments en què la crisi fa que moltes persones que, fins fa uns anys, no patien problemes, ara es trobin amb la necessitat d'haver de recórrer i acudir a la seu de l'entitat, situada al carrer de Joan Martell, 30, de Reus.

La importància de comptar amb una vintena de voluntaris és clau per a un bon funcionament de l'engranatge del centre. De la mateixa manera, quan les ajudes públiques comencen a minvar, l'aportació econòmica per part de determinades entitats bancàries o de la Fundació Privada Reddis fa viable, i encara més visible i imprescindible, la seva acció. 

'Anem a visitar persones, no presos'

Una acció que, en el cas del Centre Pastoral, no ve de nou. Es va iniciar el 1977, a les Finques Granell del Barri Gaudí, per iniciativa de mossèn Josep Maria Anglada, qui fou rector de la parròquia de la Puríssima Sang de Reus. Una de les raons de ser de l'entitat és l'atenció als reclusos i famílies amb situacions econòmiques de pobresa així com dotar-los d'un suport jurídic i psicològic.

Com resumeix Sans, "intentem que es recuperin els llaços entre l'entorn familiar i el pres", i que, en molts casos, ja eren inexistents abans que entressin a complir condemna. De la mateixa manera, "cerquem que puguin tenir un lloc on dormir una vegada han abandonat la presó". En aquesta tasca, mossèn Anglada es va rodejar de dues ex catequistes, l'esmentada coordinadora, Paquita Sans, i Pilar Carreras. La tasca sempre té en compte el vessant humanitari. "Anem visitem persones, no a presos", reflexiona la coordinadora de l'entitat.

Aquest reportatge rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital fundació privada reddis

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics