Diumenge, 21 d'Abril de 2024

El perquè del 'no' a la Sedera

30 de Juny de 2009, per Josep Maria Pujol

El nostre municipi, en el seu moment, va aprovar un Pla General d'Ordenació Urbana, en el qual regulava, previs els oportuns estudis, com devia desenvolupar-se la ciutat, incloent dintre d'aquests estudis l'entorn de la Sedera, el Paseig Misericòrdia, donant els corresponents usos i realitzant les previsions d'habitatges a construir en la zona.

Podem assenyalar que la zona s'ha completat gairebé en la seva totalitat, quedant pocs solars o finques per integrar-se en aquest nucli urbà. Ara l'equip que governa la societat pretén, al fil d'una modificació puntual, canviar la normativa, permetent als propietaris dels solars de la Sedera construir més pisos, alterant l'equilibri previst en el Pla General de la nostra ciutat. Incloent en aquest sector 206 habitatges que abans no estaven previstes i 400 aparcaments.

Els veïns i més de 4.500 persones que els han donat suport s'han oposat a aquest projecte per diverses raons:

Primera.- Per no haver pogut participar en l'activitat urbanística, atès que no se'ls ha tingut en compte, ni tan sols se'ls ha consultat, vulnerant el que disposa la Llei d'Urbanisme de la Generalitat.

Segona.- Perquè no s'explica la modificació de criteri. La zona s'ha desenvolupat d'acord amb el previst en el Pa General, sense que quedi justificat el perquè ara han de construir-se més habitatges dels previstos.

Tercera.- No s'han tingut en compte els problemes de mobilitat existents, que són greus i apressants.

Quarta.- No s'ha tingut en compte l'impacte ambiental i la integritat de les persones que viuen en la zona, en no considerar que actualment es produeix, com a conseqüència de la circulació de vehicles, gran soroll en els carrers.

Cinquena.- En el projecte no s'ha realitzat l'avaluació ambiental estratègica prevista en el RDL 2/2208 i en la Llei catalana d'Urbanisme. Tampoc s'ha tingut en consideració la Llei del Soroll.

En últim lloc i a part de les consideracions efectuades ha d'assenyalar-se que l'augment de sostre edificable, és a dir, de major nombre d'habitatges, significarà un increment del valor del solar que no beneficiarà la ciutat, atès que restarà en mans del propietari del solar que veurà com una simple modificació del pla general de la nostra ciutat incrementa les seves butxaques.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (6)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Esperver  01 de Juliol de 2009

per el cambi

 Segueixi aixi sr. PUJOL combenen altres maneres de pensar al ajuntament de Reus hia fa massa temps que els sociatas i els seus servidors estan afaudelats a la ciutat . Societat civil adormida desperteu de una vegada i entre tots donem un gir de 180º a Reus dons crec qua hia es hora.

Pere Ganxet  01 de Juliol de 2009

Podem confiar en el grup d'ICV ??

 i veure si en el proper ple del Ajuntament son congruents amb els seu programa i idees, i no voten a favor d'aquesta reforma urbanística, que no entenem la majoria de ciutadans de Reus.
O les properes eleccions, molts dels que vam votar ICV, votarem a la CORI, que demostra estar al servei del poble, i no dels interessos urbanístics i capitalistes, d'alguns polítics.
Per cert si mireu la web de la CORI hi ha un seriós article de l'Ariel, que reflexiona sobre els polítics de Reus, i l'actuació del Alcalde.

Reusdigital.cat  01 de Juliol de 2009

Comentaris retirat

 Reusdigital.cat ha retirat dos comentaris que no s'adiuen a les regles de participació.

R. Vidal  01 de Juliol de 2009

Bona critica

 Estic d´acord amb la forma que el Sr. Pujol planteja el seu no al projecte de la sedera, al votans del tripartit ens agradaria que l´Ajuntament tigues la mateixa coherencia i forma de fer, semcillament crec que als membres del nostre Ajuntament els falta una mica de sensibilitat i compromis amb els veins de la ciutat. Crec que hi ha una falta de respecte a les persones desde els organs de poder municipals. Per exemple estes fetes majors, per diferents motius he fet tres preguntes d´allo mes intracendents a tres membres de la Guardia Urbana, els hi parlat en catala i cap del tres m´han contestat amb la meva llengua. Direu que no te res a veure emb la Sedera, pero el que realment cerc que passa a la nostra citat es una falta de respecte al ciutada desde el poder municipal, al menys es la meva opinio. i em sap molt greu perque m´estimo molt la meva ciutat.

J.Aiguadé  30 de Juny de 2009

Encertat

 Crec que el sr Pujol la clava. Breu però contundent, crec de totes maneres que el Macro Projecte de realitzar-se provocarà la perdua per part del tripartit del govern de la ciutat. Erc està a la ciutat en caiguda lliure i la prepotència del Psc els hi passarà factura. El Sr Ortiz denunciant interessos polítics! de veritat creuen que els 4500 signants estan manipulats o potser haurien de fer autocrítica i pensar com en arrivat a salvar el cul d'uns empresaris que han acomiadat gent i com s'atreveixen a defensar ho indefensable des d'un punt de vista de sostenibilitat i estètica. Esperem que els advocats i la societat civil tombin aquest enorme disbarat i que les esquerres locals actuin des de l'esquerra i no des de l'especulació i la prepotència clasica dels nou rics.

Gegant Indi  30 de Juny de 2009

Butxaques sense fons

 Com sempre raonaments seriosos i fonamentats. Si a Reus hi haguéssin més persones donant la cara i denunciant tot el que els sembla mal fet "otro gallo cantaría". I vol dir Sr. Pujol que només el propietari incrementa les seves butxaques?