El Reus Deportiu cau eliminat de la Copa a la tanda de penals

El Moritz Vendrell es classifica i tornarà a disputar una final de Copa

01 de Març de 2014, per Clàudia Bonet
  • El penals han determinat el partit

Clàudia Bonet

• El Moritz Vendrell serà un finalista

La primera meitat ha estat marcada per l'absència de gols. Els dos equips han sortit amb molta intensitat però no han aconseguit estrenar el marcador. Els del Baix Penedès han disposat de més ocasions i arribaven més còmodament a la porteria de Roger Molina, però el porter reusenc ha estat clau amb diverses aturades de mèrit. Els reusencs, tot i mostrar un plantejament ofensiu, els ha costat arribar a la porteria de Xevi Puigbí ja que els vendrellencs s'han mostrat sòlids en defensa.

En la segona meitat, els gols han arribat. Xavi Costa ha disposat de la primera ocasió dels reusencs, després de robar una bola al mig del camp, però finalment Puigbí ha aturat el tir. Uns instants més tard, han estat els de Guillem Cabestany qui han tingut una ocasió de gol. Eloi Albesa i Jordi Ferrer  s'han plantat davant la porteria de Molina, però el reusenc ha desviat el tir. Les ocasions anaven arribant per ambdós equips i el gol no ha tardat en aparèixer. Jordi Adroher, al 32, ha estrenat l'electrònic pels del Baix Camp. Un minut més tard, Eloi Albesa ha vist una blava per una falta sobre Xavi Rubio que ha deixat els vendrellencs amb un home menys. En l'execució del tir directe, Jordi Adroher no ha aconseguit marcar.

Al 36, ha estat Xavi Costa qui ha vist la targeta blava. En el tir directe, Jordi Ferrer tampoc ha  superat Molina. Els dos equips han sabut mantenir el control i l'estabilitat en el marcador durant els minuts que han estat amb un home menys. Amb l'1 a 0 a favor dels reusencs, el Vendrell ha hagut d'obrir-se més a l'atac i això ha facilitat les arribades dels d'Alejandro Domínguez a la porteria de Puigbí. Al minut 41, Joan Salvat, després d'una bona combinació amb Selva, ha fet el 2 a 0.  Els de Guillem Cabestany no han tardat en retallar distàncies. Jordi Creus ha fet el 2 a 1, al 43, després d'una jugada amb Cortijo, incrementant així l'emoció dels últims minuts de partit. Els vendrellencs buscaven l'empat i ho han aconseguit. Sergi Miras, al 46, ha fet el gol que els conduïa a la pròrroga a gol d'or.

El Vendrell repetia la mateixa dinàmica que en els quarts de final davant el Coinasa Liceo i la pròrroga  recordava inevitablement a la final de la passada edició de la Copa entre els dos conjunts d'aquesta semifinal. Aquesta vegada però, el gol d'or no ha arribat i l'eliminatòria s'ha decidit a cara o creu a la tanda de penals. S'han hagut de tirar fins a vuit penes màximes per decidir el primer finalista de la Copa del Rei 2014. Pels reusencs han marcat Xavi Costa, Jordi Adroher i Albert Casanovas per partida doble. I pels vendrellencs, Àngel Rodríguez i Sergi Miras que n'ha fet quatre i ha portat el seu equip a la desitjada  final.

Reus Deportiu: Roger Molina, Albert Casanovas, Xavi Rubio, Xavi Costa i Jordi Adroher -cinc inicial-. Jepi Selva, Joan Salvat i Marc Ollé.

Moritz Vendrell: Xevi Puigbí,  Jordi Creus, Lluís Ferrer, Eloi Albesa i  Sergi Miras -cinc inicial-. Jordi Ferrer,  Àngel Rodríguez i Carlos Cortijo.

Àrbitres: Rubén Fernández i Sergi Mayor.

Aquesta crònica rep la col·laboració de Fruites i verdures Cal Pere. Mercat Central, parada 55-56, Reus.