Dimarts, 21 de Maig de 2024

Derrota inesperada del Reus Deportiu Virginias a Lleida

26 de Febrer de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  • Imatge del partit entre el Lleida i el Reus

Després de la gran victòria que el Reus Deportiu Virginias va aconseguir el passat dijous, a la pista de l’Sporting de Portugal, el conjunt roig-i-negre ha visitat aquest diumenge la pista del Finques Prats Lleida amb la intenció de repetir un triomf, en aquesta ocasió a l’OK Lliga. El resultat, però, ha estat favorable als lleidetans per 3-1.

Els homes que entrena Jordi Garcia han començat el partit mostrant un ritme de joc lent, sense arriscar la bola i amb possessions llargues, per evitar així les perilloses contres dels lleidatans. A poc a poc, però, el ritme ha augmentat i les ocasions de gol han arribat a les dues porteries. Per part del Lleida, Jepi Selva ha estat el jugador més incisiu, mentre que els roig-i-negres, amb un joc més col·lectiu, no han tingut ocasions clares per marcar. La roda de canvis habitual que fa Jordi Garcia tampoc ha servit per millorar la imatge d’un equip que s’ha vist cansat i que semblava que acusava el viatge a Portugal. Els jugadors roig-i-negres no arribaven a temps per crear perill a la porteria d’Oriol Codony. Això, ha fet créixer el conjunt de la Terra Ferma, que ha cregut amb les seves possibilitats de puntuar per acostar-se a les posicions de play-off i deixar enrere els llocs perillosos de la classificació.

Al minut 16, els àrbitres han ensenyat la primera targeta blava del partit a Ferran Giménez, per agafar a un contrari. Una falta innecessària i que ha incomodat al tècnic reusenc. A la falta directa posterior, Sergi Folguera ha fet l’1 a 0, tot aixecant la bola davant d’un Martí Zapater que no ha tingut opció a aturar la bola. Aquest gol ha donat un altre aire al partit i, dos minuts més tard, el conjunt que entrena Albert Folguera ha fet el 2 a 0, gràcies al gol de Jepi Selva que ha sorprès Martí Zapater quan ha sortit de darrere de la porteria.

Els reusencs, imprecisos i desconeguts, s’han vist superats pels locals, que amb el marcador a favor han desplegat un joc més agressiu i vistós, mentre que al Reus Deportiu no ha mostrat cap signe de recuperació. Al descans s’ha arribat amb l’avantatge de 2 gols per al Lleida Llista. En el descans, Jordi Garcia ha hagut de rectificar les errades dels seus jugadors i buscar solucions de cara a la segona part.

A la represa, però, no s’ha vist cap canvi en  el joc dels del Baix Camp, i al minut 29, davant de tot aquest desconcert roig-i-negre, Nuno Paiva, ha enganxat una bola morta dins de l’àrea i amb un xut ben col·locat ha fet el 3 a 0. El partit s’ha posat complicat per un Reus Deportiu que no ha mostrat sensacions de poder remuntar el marcador. L’únic argument en atac dels reusencs ha estat el xut des de la llarga distància. Per la seva part, els lleidatans s’han defensat amb molt d’ordre i continuaven sortint amb ràpids contracops que posaven a prova el porter roig-i-negre.

Fins que al minut 39, el Lleida ha comès la seva desena falta d’equip. Marc Julià s’ha encarregat d’executar el llançament, i tot enganyant a Oriol Codony, ha retallat diferències amb el 3 a 1. Aquest gol ha servit per posar emoció en els darrers minuts i els nervis s’han començat a notar entre els jugadors, i la precipitació feia que el rellotge no s’aturés i que no es mogués el marcador. A dos minuts del final, els reusencs han fet la seva desena falta acumulativa, però aquesta vegada Martí Zapater ha endevinat les intencions de Sergi Folguera i ha donat vida a un Reus Deportiu desesperat.

En els darrers segons, els reusencs s’han abocat sobre la porteria del Lleida buscant el gol, però el marcador no s’ha mogut. El Reus Deportiu ha certificat la quarta derrota a l’OK Lliga que posa en perill el quart lloc per ser cap de sèrie en els play-offs pel títol.

Aquesta derrota, a més, és un cop d’atenció per l’equip del Baix Camp de cara a una Copa del Rei d’hoquei patins que es jugarà a partir de dijous que ve. Els  de Jordi Garcia han de jugar contra l’amfitrió, el Calafell, el divendres a ldos quarts de 9 del vespre.

Fitxa del partit:

Finques Prats Lleida: Oriol Codony, Nuno Paiva, Sergi Duch, “Jepi” Selva i Sergi Folguera.

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Joan Salvat, Sergi Aragonès, Marc Julià i “Checco” Compagno.

Àrbitres: Raúl Burgos i Oriol Garriga.

Gols: (’16) 1-0 Sergi Folguera (f.d.); (’18) 2-0 “Jepi” Selva; (’29) 3-0 Nuno Paiva i (’39) 3-1 Marc Julià (f.d.).