Dimarts, 21 de Maig de 2024

El Reus Deportiu Virginias sorprèn l'Sporting de Portugal a la seva pista

24 de Febrer de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  • El Reus Deportiu Virginias sorprèn l'Sporting de Portugal a la seva pista

La tercera jornada de la fase final de WSE Champions League d'hoquei patins ha tornat a portar el Reus Deportiu Virginias a terres portugueses. Si fa quinze dies, els roig-i-negres visitaven la pista del Barcelos, aquest dijous, l'equip que entrena Jordi Garcia, s'ha enfrontat a l'Sporting Club de Portugal al Pavilhao Joao Rocha de Lisboa.

L'objectiu dels reusencs, en aquest enfrontament era d’intentar donar la sorpresa contra el conjunt que entrena Alejandro Domínguez. En les dues jornades prèvies els portuguesos van sumar dues victòries, contra el Barcelos es van imposar per 3 gols a 1, i a la pista del Sant-Omer francès, el marcador final va ser de 3 gols a 7 a favor dels lisboetes.

Una de les grans incògnites per aquest partit s'ha desvetllat ben aviat, ja que la presència de Marc Julià al quintet inicial ha demostrat que el davanter olotí s'ha recuperat de les molèsties físiques que el van deixar fora al partit del passat dissabte, contra el Liceo.

El partit ha començat amb força empenta per part dels dos conjunts que, sense arronsar-se, han anat a buscar la porteria rival. Així doncs, els gols no han trigat a arribar i, quan només s'han jugat 50 segons, un xut des de lluny de l'argentí Gonzalo Romero ha significat l'1 a 0. La reacció reusenca no s'ha fet esperar gaire temps i, mig minut més tard, han tornat les taules a l'electrònic amb una acció personal de Sergi Aragonès que ha servit per fer l'1 a 1.

El partit estava boig i, amb quatre minuts jugats, novament Gonzalo Romero ha tornat a enviar la bola dins de la porteria del Reus Deportiu i ha fet el 2 a 1. Poc després, la història s'ha complicat més pels homes de Jordi Garcia, quan els àrbitres han ensenyat una rigorosa targeta blava a Càndid Ballart per un cop als patins de "Checco" Compagno que ha fet caure un jugador de l'Sporting. En el seu lloc ha sortit Martí Zapater que ha aturat la falta directa que ha executat Ferran Font. Els àrbitres italians han fet repetir la falta directa al·legant que el porter roig-i-negre s'ha mogut abans d'hora i en aquest segon servei, l'exjugador del Vic ha fet el 3 a 1 amb un xut directe.

Semblava que amb aquest marcador l'Sporting intentaria controlar el partit, però qui ha imposat el seu joc ha estat un Reus Deportiu que, en cap cas, ha abaixat els braços. Al minut 10, un xut de l'italià "Checco" Compagno, ha sorprès Girao i ha escurçat distàncies amb el 2 a 3.

Els reusencs es trobaven còmodes sobre el parquet del pavelló portuguès, i una passada de Diego Rojas al segon pal, l'ha caçada David Gelmà, que ha tornat l'empat amb el 3 a 3. Els homes d'Alejandro Domínguez no trobaven la fórmula de contrarestar el joc d'un Reus Deportiu que, s'ha posat per davant a l'electrònic, d'una ràpida acció de Sergi Aragonès qui ha fet el 3 a 4, quan faltaven menys de 5 minuts pel descans.

Quan tothom creia que amb aquest marcador els dos equips marxarien als vestidors, una combinació entre Compagno, Marc Julià i David Gelmà ha posat la cirereta a una primera meitat espectacular dels reusencs, amb el 3 a 5.

A la represa, el conjunt de la capital de Portugal ha sortit disposat a reduir la diferència i s'ha abocat sobre la porteria defensada per Càndid Ballart, però al minut 32, una gran acció tècnica de Sergi Aragonès ha servit per posar un enlluernador 3 a 6 al marcador.

Ni els més optimistes creien que el Reus Deportiu Virginias dominés com ho estava fent a la pista del conjunt més fort del grup, però els de Jordi Garcia no s'han relaxat i han continuat tenint oportunitats per augmentar la diferència. A més Càndid Ballart ha aturat dues vegades la falta directa que ha disposat l'Sporting quan els reusencs han fet la desena falta. Però el partit ha embogit a poc més de 10 minuts pel final. Això ho ha aprofitat Gonzalo Romero, fent pujar el 4 a 6, que ha posat emoció i nervis sobre la pista. Els reusencs no han aprofitat dues opcions de superioritat quan, primer Matías Platero i poc després Ferran Font, han vist la targeta blava.

Però ja se sap que anar a jugar a les pistes portugueses és anar a patir, i és el que han hagut de fer els reusencs després que els àrbitres assenyalessin un polèmic gol de Joao Souto que ha posat l'Sporting 5 a 6, quan faltaven, encara, 3 minuts. La tranquil·litat, arribava quan Marc Julià ha fet el definitiu 5 a 7, de falta directa, després que l'Sporting fos castigat amb la desena falta d'equip.

Amb aquesta victòria, la segona després de tres jornades, el Reus Deportiu i l'Sporting de Portugal, empaten a, 6 punts, al capdavant de la classificació del grup D de la WSE Champions League, mentre que la tercera posició és pel conjunt francès del Saint-Omer, amb 3 punts, ja que va sorprendre el Barcelos i va guanyar per 4 gols a 5, a la pista dels portuguesos.

En els dos pròxims compromisos de Lliga europea, els de Jordi Garcia es tornaran a enfrontar amb els dos conjunts portuguesos, aquest cop, però, serà al Palau d'Esports, on els reusencs podrien certificar la classificació per la final a 8, en el cas de guanyar aquests dos pròxims partits.

Fitxa del partit:

Sporting Clube Portugal: Angelo Girao, Matías Platero, Joao Souto, Henrique Magalhaes i Gonzalo Romero.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Joan Salvat, Sergi Aragonès, Marc Julià i “Checco” Compagno.

Àrbitres: Marco Rondina i Ulderico Barbarisi (Itàlia)

Gols: (‘1) 1-0 Gonzalo Romero; (‘2) 1-1 Sergi Aragonès; (‘5) 2-1 Gonzalo Romero; (‘6) 3-1 Ferran Font (f.d.); (’10) 3-2 “Checco” Compagno; (’13) 3-3 David Gelmà; (’21) 3-4 Sergi Aragonès; (24’19”) 3-5 David Gelmà; (’32) 3-6 Sergi Aragonès; (’39) 4-6 Gonzalo Romero; (’47) 5-6 Joao Souto i (’48) 5-7 Marc Julià (f.d.).