Dissabte, 05 d'Octubre de 2024

Desconnexió i derrota al tram final

El CF Reus perd per 1-0 a Còrdova i haurà de suar de valent per aconseguir la permanència

13 de Maig de 2017, per Xavi Turu
  • Després de guanyar al Zaragoza, el CF Reus ha perdut a Còrdova

CF Reus

Era l’hora de donar continuïtat a la feina ben feta de les dues ultimes jornades de lliga. El CF Reus es desplaçava cap a Còrdova per disputar un important partit, la permanència estava en joc. Tots dos equips, necessitats de punts, -Córdoba 42 i Reus 48- disputarien un matx on les emocions estarien a flor de pell. Els roig-i-negres, que venien amb la bona dinàmica de dues victòries seguides, intentarien sumar tres punts per donar una mica d’oxigen a la permanència. Havia arribat l’hora en què cada partit era un pas més per poder jugar la temporada que ve a Segona Divisió.

Bon inici del CF Reus. Els homes de Natxo González han sortit amb la intenció de dominar el partit des del moment en què ha començat a roda la pilota. El locals, que buscaven profunditat per les bandes, veien com la defensa del conjunt reusenc estava ben posicionada i limitaven els espais de les passades. En aquests primers minuts, els roig-i-negres han sortit amb un plantejament d’un 4-2-3-1, on Máyor jugava com a últim home per estirar a l’equip i la pressió a camp rival. Eren minuts de tempteig.

Moments d’incertesa

Tots dos equips buscaven el seu lloc en el matx. El Córdoba estava ben col·locat al darrere i es veia una tímida por del homes de Luís Carrión per no perdre el matx i sacrificar més punts. Els reusencs per la seva banda, estaven imprecisos en alguns espais del camp. Faltava temps perquè els roig-i-negres acabessin de recuperar les sensacions deixades en l’última jornada davant del Zaragoza. Vítor, un dels jugadors més destacats davant de l’equip aragonès el passat partit, es disfressava per un minuts de davanter centre fals per estirar les línies i pressionar a la sortida de la pilota del Córdoba. Qüestió de fer córrer el rellotge per posar-ho tot a lloc.

El CF Reus hi posava una marxa més

El CF Reus hi posava ganes, faltava trobar les bones connexions entre línies, migcampistes i davanters. A poc a poc els reusencs començaven a tenir possessions llargues i algunes ocasions de perill. Folch ha tingut la primera amb un xut des de la frontal de l’àrea, després d’una bona jugada de Jorge Díaz. El perill començava aparèixer amb el control de la pilota. El secret i la caixa de pandora dels roig-i-negres era el domini de la pilota sobre la gespa del Nuevo Arcángel.

Els de Luís Carrión es començaven a impacientar. El homes de Natxo González posaven una marxa més. Folch tenia el domini de l’esfèric i podia començar a oxigenar el mig del camp. Jorge Díaz, per la seva banda, s’oferia entre línies i a les esquenes del rival  per començar a generar perill.

Apareixia la màgia de Vítor a la mitja hora de partit. El migcampista reusenc amb Jorge Díaz i Folch han tingut una bona oportunitat per obrir el marcador. Tots tres s’han entès a les mil meravelles i el xut del capità reusenc ha marxat desviat per sobre el travesser de la porteria de Kieszek. Els últims cinc minuts de la primera meitat han estat de domini local, tot i això, el conjunt de reus ha pogut aguantar l’embranzida del Córdoba i s’ha arribat al descans amb un 0-0. Temps de descans i moments per reflexionar.

Arrancada del segon temps. El CF Reus havia baixat una marxa. El descans semblava que havia sorgit més efecte per part del conjunt andalús.  A diferència de la primera meitat, el conjunt de Carrión volia aprofitar aquests 45 minuts per emportar-se els tres punts. El pas endavant que han fet els locals era sinònim de sorpresa. Han buscat alternatives per intentar sorprendre la defensa reusenca. Els andalusos buscaven innovar, extrem molt oberts tocant la línia de calç.

El CF Reus necessitava idees fresques per sorprendre des  del mig del camp i sobretot en atac. Folch demanava línies de passades als seus companys amb els braços oberts, hi havia moments de descontrol a les zones mitges del terreny de joc. El conjunt de Natxo González movia la banqueta per trobar noves alternatives sobre la gespa.

Bones intervencions d’Edgar Badia

Les segones parts del conjunt de Reus, en alguns partits, són més apàtiques. Avui en segons quins instants del segon temps el conjunt visitant patia. Tot i aquests minuts de descontrol, el Reus es veia còmode sobre la gespa del Nuevo Arcángel.  Els blanc-i-verds arribaven a la porteria d’Edgar Badia però el CF Reus es defensava bé. El porter reusenc ha tornat a fer la seva gran parada de rigor. Lara ha xutat i Badia ha volat per salvar el primer gol del matx.

Petita desconnexió

Minuts d’anades i tornades. El Córdoba bolcat a l’atac per buscar el gol, deixava les esquenes descobert i això ho podia aprofitar l’equip reusenc per sortir al contraatac. Al minut 85, després d’una sortirà d’un córner, ha rematat sol el màxim golejador del conjunt blanc-i-verd. Rodri Ríos estava sol a l’alçada del punt de penal i la seva rematada ha entrar dins de la xarxa, on Edgar Badia no ha pogut fer res per evitar el gol del conjunt local.

El CF Reus a tingut dues bones oportunitats en forma de reacció immediata, un possible penal per mans no xiulat per l’àrbitre i una gran rematada de Ricardo. El conjunt de Natxo González haurà de suar la samarreta per aconseguir l’estimada permanència. El proper partit un nou repte.

Córdoba CF: Kieszek, Deivi, Antoñito (Alfaro, min. 80), Caro, Bittolo, Galán, Pedro Ríos, Javi Lara, Ramos (Markovic, min. 65), Aguza i Piovaccari (Rios, min. 73).

CF Reus: Edgar Badia, Benito, Olmo, Melli, Miramón, Tébar, Folch, Vítor (Garai, min. 78), Haro (Ricardo, min. 57), Jorge Díaz y Mayor.

Gols: 1-0 Pedro Ríos, min. 85

Àrbitre: Saúl Ais Reig. Ha amonestat al local Pedro Ríos i als visitants Benito, Folch i Máyor.