El CP Calafell es proclama campió de l'Europe Cup

24 d'Abril de 2022, per
  • El Calafell aconsegueix el seu primer títol europeu

Antonio Lopes

El Parlem Club Patí Calafell ha fet història i s'ha proclamat campió de la World Skate Europe Cup (antiga Copa CERS), després de vèncer per un ajustat 6-5 el Follonica (Itàlia) en la final disputada a Paredes, a Portugal. Els de Ferran López han marcat el ritme del partit davant de l'equip italià, que ha estat a punt de forçar la pròrroga en els últims minuts. D'aquesta manera, els del Baix Penedès s'afegeixen a la llista d'equips catalans que aconsegueixen la copa de la competició de plata europea.

El Calafell s'avança

La final ha començat bé pel Parlem CP Calafell. Quan només s'havia jugat un minut i mig de partit, Humberto Mendes ha etzibat una bona cullerada des de l'exterior de l'àrea que ha servit per estrenar el marcador del pavelló Multiusos de Paredes (1-0). Al minut 5, el golejador Martí Casas també anotava un tir llunyà des del centre de la pista (2-0), sorprenent novament el porter de l'equip italià.

El Follonica hauria pogut escurçar distàncies quan, al minut 6, l'àrbitre sanciona Mendes amb la targeta blava, però Francesco Baninin ha errat el llençament de la falta directa, que ha aturat Xano Edo. En canvi, al minut 9, la blava que ha vist el jugador argentí del Follonica, Fernando Montigel, sí que l'ha aprofitat Martí Casas per fer el tercer dels verds (3-0).

Reacció italiana

Els italians han despertat i han entrat diverses vegades a l'àrea petita per provocar alguna falta o pena màxima. I l'han trobada. Al minut 13, Banini provoca i transforma un penal pel Follonica (3-1). Un minut després, el jugador català del Follonica, David Llobet, ha aprofitat una rebot de Xano Edo, per fer pujar el 3-2.

Jordi Ferrer ha vist la blava, al 19', i el jove porter del CP Calafell, Xano Edo, ha evitat el gol de l'empat de falta directa del Follonica. I del possible empat, en la següent acció s'ha passat al 4-2, quan Arnau Xaus ha trobat un passadís i ha aconseguit anotar el gol que frenava la reacció italiana.

Al minut 21, Xaus és objecte d'un penal, però Sergi Miras envia el llençament al ferro. I al 24', Montigel transforma el penal i situa el 4-3 al marcador, amb el qual s'arribava al descans.

El Calafell hi torna i el Follonica respòn

Ja a la segona part, al 28', el jugador d'Almoster, Jan Escala, aprofitava un rebuig del porter per marcar el 5-3.

Al minut 29, el CP Calafell arriba a la seva desena falta d'equip, però Edo novament ha evitat el gol de falta directa de Marco Panini. Un minut després, els italians arriben a la desena i Martí Casas tampoc pot batre al porter internacional Benucci.

Però al minut 33, Francesco Baninin ha mantingut els italians a dins del partit, quan ha anotat un xut per l'escaire d'Edo (5-4).

Durant els minuts següents, Follonica ha buscat més la porteria d'Edo, però els dos equips mantenien el respecte pel rival, evitant cometre errades.

A cinc minuts del final, l'àrbitre amonesta el Follonica amb la targeta blava i Arnau Xaus transforma la directa que donava ales al Calafell (6-4). Però Davide Banini, en l'atac següent, ha fet entrar una bola acompanyada d'una mica de fortuna (6-5).

Al 47', els italians cometen la quinzena falta d'equip, però aquest cop Xaus no ha pogut anotar la directa. El Follonica ha assetjat la porteria d'Edo en els últims minuts, però el marcador no s'ha mogut i l'àrbitre ha xiulat el final del partit.

Els jugadors del CP Calafell han celebrat el títol amb tota la penya dels "Estrellats" i amb la resta de seguidors que s'han desplçat a Portugal per gaudir de la final.