Dimecres, 17 de Juliol de 2024

El Reus Deportiu Virginias cau a Riazor abans de l'aturada de la competició

09 d'Octubre de 2022, per
  • Imatge de l'encontre entre el Deportivo Liceo i el Reus Deportiu Virginias

Un dels partits més esperats de la Parlem OK Lliga és el que juguen el campió contra subcampió de la temporada anterior, i enguany correspon al Deportivo Liceo i el Reus Deportiu Virginias. Un partit que sempre arriba amb emoció de cara a la classificació i amb dos equips que no els agrada especular amb el resultat. I, això s'ha demostrat, aquest diumenge, en el marcador final: 5-3.

Ambdós conjunts es plantaven sobre la pista amb diferents sensacions. Mentre que els corunyesos venien de perdre a la pista del Noia Freixenet en la darrera jornada, els reusencs afrontaven el partit amb la moral renovada, després de superar amb claredat el Vilafranca en l'últim partit.

Però un Liceo-Reus és sempre un partit d'estratègies i això s'ha pogut veure des de l'inici de partit, en què l'entrenador gallec Joan Copa ha fet debutar el jugador cedit del Benfica Pol Manrubia. Al minut 5, Manrubia ha fet una gran passada a “Dava” Torres que, amb un xut creuat, ha aconseguit el primer gol de l'encontre.

El Deportivo Liceo es trobava còmode amb el resultat a favor i al minut 13, una nova combinació entre Manrubia i “Dava” Torres ha fet pujar el 2 a 0 al marcador. Ha estat un gol molt protestat pels jugadors reusencs, que han considerat que la bola s'havia aixecat en excés en la passada. El segon gol del Liceo ha fet replantejar el joc dels de Jordi Garcia.

Als minut 13, el porter del Liceo Martí Serra, ha vist la targeta blava directa després d'enganxar el patí del jugador reusenc. Això ha servit perquè el porter argentí Matías Bridge sortís a pista. La falta conseqüent s'ha hagut de repetir perquè l'argentí s'ha avançat en l'acció i el mateix Marc Julià ha marcat el 2 a 1.

El partit ha anat escalfant-se i "Checco" Compagno ha vist la targeta blava després d'una enganxada amb Pol Manrubia. A 6 minuts per al descans, Sergi Aragonès ha estat a punt d'aconseguir l'empat, però el seu xut s'ha estavellat a la base del pal. César Carballeira, en una jugada personal, ha obtingut el 3 a 1, sorprenent des de darrere de la porteria defensada per Martí Zapater. Amb aquest avantatge de 2 gols del Deportivo Liceo, s'ha arribat al descans,

A la represa, després d'uns instants de tanteig, els reusencs han tornat a escurçar diferències gràcies al capità Joan Salvat, que ha aprofitat una bola morta dins l'àrea per fer el 3 a 2.

Un minut despès, el Liceo ha fet la seva desena falta d'equip. "Checco" Compagno s'ha encarregat de fer el llançament directe, però el seu xut ha marxat a la dreta de la porteria de Martí Serra, desaprofitant així una clara oportunitat clara per empatar l'encontre.. Al minut 35, els àrbitres han anul·lat un gol de Pol Manrubia, per una falta prèvia, però el mateix Manrubia ha aixecat els aficionats gallecs del seu seient amb una genialitat que ha servit per fer pujar el 4 a 2 a l'electrònic de Riazor.

Tot i aquest desavantatge de dos gols, el Reus Deportiu ha continuat amb el seu guió de voler controlar la possessió de la bola. Però a vuit minuts per al final, un xut des de mig camp de César Carballeira ha sentenciat el partit amb el 5 a 2.

Amb el partit decidit, Àlex Rodríguez ha pogut aconseguir el sisè gol dels gallecs amb un xut de falta directa, però el seu llançament ha anat desviat. Mentre que a quatre minuts per al final, els àrbitres han assenyalat un penal, amb el qual Sergi Aragonès ha reduït diferencies.

El marcador ja no es mouria i el Reus Deportiu Virginias ha caigut per 5 gols a 3. És la primera derrota de la present OK Lliga, que fa que l’equip roig-i-negre perdi el segon lloc de la classificació.

El pròxim partit dels reusencs a la Parlem OK Lliga serà al Palau d'Esports, contra el Finques Prats Lleida, el 19 de novembre. L'OK Lliga s'aturarà durant un mes i mig per la celebració del Mundial absolut d'hoquei patins (del 7 al 13 de novembre) dins els World Skate Game a San Juan, Argentina. Hi participaran els roig-i-negres Nil Viña i Sergi Aragonès amb el combinat espanyol, Diego Rojas amb la selecció xilena i "Checco" Compagno amb Itàlia, així com el fisioterapeuta reusenc Marc Bosque amb la selecció argentina.

Deportivo HC Liceo: Martí Serra, César Carballeira, Pol Manrubia, “Dava” Torres i Àlex Rodríguez, cinc inicial-.

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Ferran Giménez, Sergi Aragonès, Marc Julià i David Gelmà –cinc inicial.

Àrbitres: Miguel Díaz Cosme i Albert Barba Gómez-Álvarez

Gols: 1-0 “Dava” Torres (5’); 2-0 “Dava” Torres (9’): 2-1 Marc Julià (13’); 3-1 César Carballeira (23’): 3-2 Joan Salvat (29’); 4-2 Pol Manrubia (36’); 5-2 César Carballeira (42’) i 5-3 Sergi Aragonès (46’).