Dimecres, 18 de Setembre de 2024

El Reus Deportiu Virginias tanca el 2023 a l’OK Lliga amb una derrota a Lleida

Els roig-i-negres baixen fins al cinquè lloc a la classificació i hauran de certificar la seva presència a la Copa del Rei a l’última jornada

10 de Desembre de 2023, per Jordi Benavent
  • Imatge del partit jugat a Lleida

El Reus Deportiu Virgnias ha jugat el darrer partit de l'any de l'OK Lliga a Lleida. Després de l'empat de dimecres passat, els roig-i-negres s'han enfrontat aquest diumenge al Finques Prats Lleida amb l’objectiu clar de mantenir-se en els primers quatre llocs i assolir matemàticament la classificació per la Copa del Rei. Encara resta una jornada per tancar la primera volta de la fase regular de l'OK Lliga. La realitat, però, ha estat molt diferent i els de Jordi Garcia han perdut per 3 gols a 1.

Els roig-i-negres ha començat dominant el partit i ràpidament han posat a prova l’exroig-i-negre Martí Zapater. El porter ha tingut feina per evitar el gol dels reusencs, tot i que les arribades del Lleida a l’altra porteria també han ocasionat perill. En els primers minuts, els locals han estavellat dues boles al pal de la porteria defensada per Càndid Ballart. .

El ritme del partit ha anat a més, i això ha obligat als dos entrenadors a agilitzar la roda de canvis dels jugadors de pista pel cansament acumulat pels tres partits jugats en set dies. Tot i això, l'encert de cara a porteria ha continuat sent l'assignatura pendent en un partit obert.

Quan faltaven menys de 5 minuts per arribar al descans, Sergi Folguera ha vist la targeta blava per una falta sobre Sergi Aragonès. Martí Casas no ha aprofitat la falta directa i la primera part ha acabat amb l'empat a zero inicial.

Al començament de la segona meitat ha continuat tot igual, amb els dos equips sense especular amb el seu joc. Lleida i Reus han cercat la porteria rival, amb un ritme de desgast molt alt. Als set minuts de la represa Marc Julià ha desaprofitat una nova falta directa favorable al Reus, després d'una targeta blava a Sergi Moncusí. Això, ha permès als roig-i-negres jugar dos minuts amb superioritat numèrica, sense treure cap profit.

A partir d'aquest moment, els del Baix Camp han accelerat el partit per trencar la teranyina defensiva dissenyada per l'entrenador lleidatà Edu Amat. A 10 minuts per al final, el Reus Deportiu ha fet la seva desena falta i Nico Ojeda ha posat la bola al fons de la porteria per fer l'1 a 0.

Aquest gol ha obligat el Reus a arriscar i això ho ha aprofitat de nou el Lleida Llista per fer el segon gol. A set minuts per al final,  Xavi Aragonès s'ha plantat sol davant de Ballart i l’ha superat. Un minut i mig més tard, ha estat Jordi Badia qui ha fet un 3 a 0, resultat que semblava definitiu.

El gol del capità roig-i-negre, Joan Salvat, a 44 segons del final, només ha servit per maquillar el marcador definitiu.  Amb aquesta derrota, el Reus baixa fins al cinquè lloc de la classificació de l'OK Lliga amb 18 punts. Una posició que no assegura la seva participació en la Copa, que haurà d'assolir en l'última jornada de la primera volta de fase regular.

L’OK Lliga es reprèn el pròxim 7 de gener en què els roig-i-negres hauran de guanyar al Garatges Plana Girona al Palau d'Esport per certificar la seva classificació a la competició del KO. Abans, però, els de Jordi Garcia jugaran aquest dijous, a la pista del Calafell en la segona jornada de la fase regular de la WSE Champions League.

Fitxa del partit:

Finques Prats Lleida: Martí Zapater, Nuno Paiva, Sebastià Moncusí, Xavi Aragonès i Sergi Folguera.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià, Martí Casas i David Gelmà.

Àrbitres: Albert Barba i Oriol Pérez.

Gols: 1-0 Nico Ojeda (f.d.) (’40); 2-0 Xavi Aragonès (’43) i 3-0 Jordi Badia (’45).