Divendres, 27 de Setembre de 2024

El Reus no serà cap de sèrie a la Copa del Rei

Els reusencs han empatat 4 a 4 a la pista d'un Vendrell (Baix Penedès) que no disputarà la Copa

23 de Gener de 2016, per Clàudia Bonet
  • El Reus Deportiu ha empatat a la pista del Vendrell

El Reus Deportiu serà l'amfitrió de la Copa del Rei 2016, però no ho farà com a cap de sèrie. Els jugadors d'Enrico Mariotti han empatat 4 a 4 a la pista del Vendrell, en una segona part molt intensa. Els reusencs no depenien d'ells mateixos, i finalment, ha estat el Noia Freixenet (Alt Penedès) qui s'ha classificat ocupant la quarta posició. Els vendrellencs, que només els valia la victòria, es queden sense disputar la Copa. La quinzena jornada, que s'ha jugat amb horari unificat, ha estat decisiva.

Només s'ha vist un gol en el primer temps. Els reusencs han sortit amb un plantejament defensiu per complicar l'arribada a l'àrea als locals i aprofitar el contraatac, però els vendrellencs han insistit a l'àrea reusenca i s'han fet amb el domini de la bola. Al minut 7,  Eloi Mitjans feia pujar l'1 a 0, aprofitant un rebot de Molina, després d'un tir de Jordi Ferrer. Minuts més tard, Xixi Creus tornava a avisar amb una bola al travesser, però la defensa del Reus, ha dificultat l'arribada dels locals i els de Guillem Pérez els ha costat trobar espais. Per la seva banda, els reusencs s'han acostat a la porteria de Xus Fernández, aprofitant els contraatacs, però no han causat perill. Amb l'1 a 0 favorable als vendrellencs, s'ha arribat al descans.

En la represa, ha canviat el tarannà del partit i els gols que no s'han vist a la primera, han arribat a la segona meitat. Raül Marín ha establert l'empat, després d'una bona combinació amb Matías Platero al minut 32, però la igualtat en l'electrònic ha durat poc. Un minut més tard, Marc Ollé ha vist una targeta blava per una falta sobre Mitjans i els reusencs s'han quedat amb un home menys. Tot i que Eloi Mitjans ha fallat el tir directe, en la següent jugada dels vendrellencs, l'àrbitre ha xiulat penal per una falta de Marín sobre Jordi Ferrer. I en l'execució de la pena màxima, Sergi Miras no ha fallat i ha tornat a avançar als locals.

Els vendrellencs han ampliat les distàncies amb una diana de Jordi Ferrer i quan amb el 3 a 1 semblava que el partit es decantava favorable als locals, els reusencs han tornat a establir l'empat. Raül Marín, des de tir directe, ha aprofitat la  desena falta dels locals per fer el segon. Amb el 3 a 2, s'ha intensificat el ritme, han incrementat les alternatives en el joc i el mateix Marín, amb un tir potent des de mitja pista ha tornat l'empat al 39. Els tres gols dels reusencs, obra de Raül Marín. Al 45, Joan Salvat ha fet el 3 a 4 i avançava els reusencs per primera vegada, però tres minuts més tard, Eloi Mitjans ha tornat la igualtat amb el 4 a 4 definitiu. Tot i que en els darrers segons els d'Enrico Mariotti han disposat d'una directa, el marcador ja no s'ha mogut.

El 4 a 4, un resultat insuficient pels objectius d'ambdós equips. Els reusencs, que no depenien d'ells mateixos, amb la victòria del Noia per 6 a 4 contra el Caldes, es queden sense ser caps de sèrie a la Copa del Rei, i els vendrellencs, que només els hi valia la victòria, es queden sense disputar la Copa que es jugarà a finals de febrer a Reus.

Els equips que s'han classificat per a la Copa del Rei com a caps de sèrie són el FCBarcelona, el Coinasa Liceo, el CP Vic i el Noia Freixenet. La resta d'equips que disputaran aquesta competició són el CP Voltregà, el CH Caldes, l'HC Igualada i el Reus Deportiu com a amfitrió.

CE Vendrell:  Jesús «Xus» Fernández, Jordi «Xixi» Creus, Jordi Ferrer, Eloi Mitjans i Sergi Miras - cinc inicial – Francesc Gil, David Martínez.

Reus Deportiu: Roger Molina, Xavi Rubio, Marc Ollé, Matías Platero i Raül Marín  - cinc inicial – Joan Salvat, Marc Coy.

Àrbitres: Josep Gómez i Iván González.