Reus Deportiu i Liceo empaten després d'oferir un espectacle d'hoquei i de gols

19 de Febrer de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  • El jugador xilè del Reus Deportiu Virginias, Diego Rojas, ha estat el protagonista del Palau d'Esports amb un hat-trick de faltes directes

Reus Deportiu

Un partit entre el Reus Deportiu Virginias i el Liceo de la Corunya és un d’aquells que els aficionats marquen al calendari. El calendari de la lliga regular ha volgut que l’enfrontament d’enguany, entre reusencs i gallecs, a la Bombonera, s’hagi hagut de jugar el dissabte de Carnaval. Així doncs, a banda dels colors roig-i-negres s’han afegit els de les disfresses que molts aficionats han volgut lluir en aquest duel on s’enfrontaven el segon i el tercer classificats. Totts els ingredients que necessita un partit d’hoquei per transformar-se en autèntic espectacle es concentraven al pavelló reusenc. Això sí, a diferència d’altres enfrontaments entre reusencs i gallecs, l’afluència de gent a les grades ha estat menor.

I com és natural, aquest tipus de partits s’acostumen a decantar cap a un costat o un altre per petits detalls. I un d’aquests detalls ha jugat en contra de l’equip que entrena Jordi Garcia, ja que Marc Julià no s’ha pogut vestir de curt per culpa d’unes molèsties al psoes, una baixa important sobretot pel que fa a l’execució de faltes directes i efectivitat de l’atac reusenc.

Tot i aquest contratemps, els reusencs van tenir les millors oportunitats per inaugurar el marcador de la mà de Diego Rojas, primer i Sergi Aragonès, segons més tard. Mentrestant, els corunyesos, amb una defensa individual, esperaven pacientment l’errada dels reusencs.

Quan es portaven 10 minuts, el joc va embogir, amb oportunitats clares per ambdós conjunts. Primer xut al travesser de “Checco” Compagno, i pocs instants després Àlex Rodríguez es topava amb la base del pal de la porteria reusenca. Fins que al minut 12, un penal a favor del Liceo va servir perquè César Carballeira inaugurés al marcador amb el 0 a 1.

Aquest gol va escalfar els ànims dels jugadors i una petita picabaralla entre Compagno i Bruno di Benedetto va finalitzar amb un targeta blava per cadascú. Ja al minut 23, en una penetració de “Checco” Compagno, els àrbitres van assenyalar targeta blava per Àlex Rodríguez. El xilè Diego Rojas es va encarregar d’executar la falta directa posterior de forma magistral i empatar el partit (1-1). Amb el partit igualat es va arribar al descans.

A la represa, Reus i Liceo van sortir amb la intenció de trencar l’empat de l’electrònic. Però van ser els homes entrenats per Juan Copa qui aconseguirien marcar de nou, quan, al minut 29, Àlex Rodríguez finalitzava un contraatac de “Dava” Torres per posar l’1 a 2.

Tot i el gol, els reusencs van continuar buscant, amb insistència, la porteria gallega. Uns segons desprès, Àlex Rodríguez veia la seva segona targeta blava. Novament Diego Rojas, igual que a la primera part, va poder batre Martí Serra de falta directa, i anotava l'empat a 2 que va fer embogir als aficionats roig-i-negres.

L’emoció es vivia tant a la grada com a la pista. Totes les accions es protestaven, però el marcador continuava empatat. Però a 10 minuts pel final, el porter del Reus Deportiu Càndid Ballart veia la targeta blava després de desestabilitzar a un Àlex Rodríguez que encarava porteria. Això va fer que al seu lloc entrés Martí Zapater, que va aturar el primer llançament de la falta directa de Rodríguez, però l'ex del Reus va aprofitar el rebuig i va anotar el 3 a 2.

Aquest era un càstig massa dur per un Reus Deportiu Virginias que no abaixava els braços en cap moment. Mentrestant el Liceo cometia la seva desena falta i Diego Rojas es convertia en el protagonista de la nit quan, una altra vegada, aprofitava la pilota aturada per marcar el 3 a 3.

Els aficionats que es van aplegar al pavelló reusenc estaven gaudint d’un autèntic partidàs. Una combinació entre “Dava” Torres i César Carballeira servia  per tornar a posar per davant al Liceo, amb el 4 a 3.

Però aquesta era la nit del xilè del Reus, que va deixat una bola al segon pal, a Joan Salvat, que només va haver d’acompanyar-la per fer pujar el definitiu 4 a 4 al marcador.

Al final, aplaudiments per l’espectacle que van oferir Reus Deportiu Virginias i Deportivo Liceo.

Ara tots els esforços dels reusencs se centraran a recuperar al lesionat Marc Julià pel partit de Lliga europea que hauran de jugar el dijous vinent a Lisboa contra l’Sporting de Portugal.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias (4): Càndid Ballart, Joan Salvat, Sergi Aragonès, Diego Rojas i “Checco” Compagno.

Deportivo Liceo (4): Martí Serra, César Carballeira, Pol Manrubia, “Dava” Torres i Àlex Rodríguez.

Àrbitres: Josep Antoni Ribó i Joan Nicolas.

Gols: (’12) 0-1 César Carballeira (p.); (’23) 1-1 Diego Rojas (f.d.); (’29) 1-2 Àlex Rodríguez; (’30) 2-2 Diego Rojas (f.d.); (’40) 2-3 Àlex Rodríguez; (’41) 3-3 Diego Rojas (f.d.); (’43) 3-4 “Dava” Torres; (’43) Joan Salvat.