Dimecres, 28 d'Agost de 2024

S’imposa la lògica del pressupost

Tot i el resultat final (4-1), el Reus Deportiu Miró ha tingut els seus bons moments per emportar-se la final, que ha acabat decantant-se a favor de l'equip blaugrana

03 de Gener de 2021, per Xavi Turu
  • Imatge de la final entre el FC Barcelona i el Reus Deportiu Miró

Després de la treballada victòria en la semifinal de la Supercopa d'Espanya davant el Derpotivo Liceo (7-5), el Reus Deportiu Miró s'ha plantat a la final amb el gran repte de revalidar el títol per segon any consecutiu. El tècnic reusenc ja va avisar que l'encontre davant el Barça "seria un matx dur i molt físic".

Un dels objectius del Reus en aquesta final, era aturar el fort ritme del rival perquè els barcelonins no poguessin córrer i dominar l'encontre amb facilitat. Tot i el bon ritme amb què els roig-i-negres han començat el partit, una desconnexió a la primera part i tres minuts frenètics en el segon temps, han fet que el partit s'acabés decantant pels blaugranes i els de Garcia no tinguin l'opció de repetir la gesta de la temporada anterior i emportar-se el títol.

El Reus Deportiu Miró ha començat l’encontre amb concentració i intensitat. Els de Jordi Garcia han volgut el control de la bola i portar el ritme de l'esfèric sobre la pista. Els primers 10 minuts, han estat intensos pel conjunt roig-i-negre, amb una clara ocasió de gol que ha acabat amb un gol per part del Reus, que finalment no ha pujat al marcador. Els àrbitres no l'han concedit. Al minut 7, Marc Julià, ha tingut la primera falta directa del partit després d'una targeta blava a Pau Bargalló, però la bona actuació d'Aitor Egurrola ha fet que els reusencs no poguessin obrir l'electrònic. El ritme de joc ha estat frenètic amb els dos conjunts buscant insistentment la porteria rival. Possessions llargues, pressions altes i sortides al contracop a la mínima pèrdua de la bola del rival.

Desconnexió i gol del Barça

Els d'Eduardo Castro han augmentat la intensitat i amb més presència ofensiva han començat a generar més perill. Joao Rodrigues ha tingut la primera pels blaugranes, però una bona mà de Càndid Ballart ha evitat el primer gol del partit. Els roig-i-negres han cedit cert protagonisme ofensiu al Barça i, al minut 15, Helder Nunes no ha perdonat i ha avançat als locals amb el primer gol de la nit i de la final de la Supercopa d'Espanya. Tot i això, el Reus es trobava en el partit i ha continuat buscat amb més insistència que encert la porteria rival. Aquesta constància s'ha reflectit amb una gran ocasió a les acaballes del primer temps a càrrec de Raül Marín, però el seu llançament l'ha pogut desviar Egurrola.

L'equip roig-i-negre ha sortit dominador dels primers compassos del partit i amb una cadència, tant ofensiva com defensiva encertada, fins que arribats al minut 15 i coincidint amb el primer gol del Barça, s'han desconnectat i han deixat escapar l'oportunitat de posar-se per davant en el marcador.

El Barça ha sortit en el segon temps amb ganes de sumar un nou gol i tenir una mica més a prop la victòria. Pocs minuts després de l'inici del segon temps, els àrbitres han anul·lat un gol al Barça. Al minut 34, Pablo Nájera ha forçat la desena falta del Barça i Raül Marín ha tingut a les seves mans la igualada. De nou, el porter del Barça ha encertat les intencions els jugadors del Reus i, d'aquesta manera, mantenia la porteria blaugrana a zero.

Minuts frenètics amb sentència blaugrana

Després de l'aturada d'Egurrola a la falta directa de Marín, ha arribat el segon gol del Barça. Al minut 34, un contracop letal ha permès que Helder Nunes marqués el segon gol dels blaugranes. El Reus necessitava una ràpida reacció i l'ha trobat gràcies a un gran gol de Raül Marín, després d'una ràpida jugada que ha servit per posar el 2 a 1 a l'electrònic. Pràcticament, en la següent jugada del Barça, al minut 35, ha tornat a aparèixer Helder Nunes amb un gran llançament per signar el seu “hat-trick” i sumar el tercer gol per al conjunt barcelonista.

Els roig-i-negres han tingut poc marge de reacció després del tercer gol del Barça. Tot i intentar-ho fins al final, els reusencs no han pogut trobar la seva recompensar a l'esforç de tot el partit. Els de Garcia han jugat l'últim minut del "matx" sense porter per guanyar superioritat numèrica ofensiva, però l'estratègia ha permès que el Barça forcés la desena falta i Pau Bargalló sentenciés el partit amb el definitiu 4 a 1. El Reus Deportiu Miró ho ha intentat fins al final, però el tercer i quart gol del Barça han caigut com una gerra d'aigua freda per al conjunt de la capital del Baix Camp, que ha vist impossible una revàlida de la Supercopa d'Espanya aconseguida l'any passat.

FC Barcelona: Aitor Egurrola, Sergi Panadero, Ignacio Alabart, Pau Bargalló i Pablo Álvarez. També han jugat: Nil Roca, Helder Nunes i Joao Rodrigues.

Reus Deportiu Miró: Càndid Ballart, Romà Bancells, Joan Salvat, Marc Julià i Raül Marín. També han jugat: Àlex Rodríguez i Pablo Nájera.

Gols: 1-0 Helder Nunes, minut 15; 2-0 Helder Nunes, minut 34; 2-1 Raül Marín, minut 35; 3-1 Helder Nunes, minut 35, i 4-1, Pau Bargalló, minut 50.

Targetes: blava pel barcelonista Pau Bargalló.

Àrbitres: Álvaro de la Hera Jaudenes i Germán Sandoval Santos.

Incidències: partit corresponent a la final de la Supercopa d’Espanya 2020/21, disputat al Pavelló Municipal d'Esports de Lloret.