Dimecres, 17 de Juliol de 2024

Un nou desastre del Reus Deportiu Virginias per tancar l’any

Els roig-i-negres perden 4 a 1 a Calafell en la segona jornada de la fase de grups de la Champions League d’hoquei patins

15 de Desembre de 2023, per Jordi Benavent
  • Imatge de l'encontre jugat a Calafell

La segona jornada de la fase de grups de la WSE Champions League d’hoquei patins ha posat el punt final a l’any 2023 pel que fa a les màximes competicions del Reus Deportiu. L'equip roig-i-negre, després dels darrers resultats i la irregularitat mostrada en els últims partits, s’han presentat aquest dijous al pavelló Joan Ortoll de Calafell amb la intenció d’oferir una bona imatge i oblidar la derrota que va patir a la primera jornada d’aquesta competició. Tanmateix, la realitat ha estat molt diferent i els reusencs s’han vist superats per un Calafell més incisiu que ha guanyat  per un contundent 4 a 1.

Tot i el marcador final, en el començament de l'encontre han estat els reusencs els que han tingut les millors oportunitats per inaugurar el marcador, fent un joc ràpid i directe i posant a prova el porter Gerard Camps. Per la seva banda, el conjunt entrenat per Ferran López ha anat apropant-se amb perill a la porteria de Càndid Ballart.

Al minut 13 minuts de joc, tot ha canviat quan un xut des del centre de la pista de Carles Domènech ha sorprès Càndid Ballart i ha significat l’1 a 0. El gol ha portat la precipitació dels jugadors reusencs que tenien presa per recuperar l'empat i els nervis han aparegut sobre la pista. Una enganxada entre Arnau Canal i Sergio Miras, a l’àrea del Calafell, ha finalitzat amb una targeta blava per cadascú. Malgrat aquesta incidència, els calafellencs han controlat el partit i han arribat al temps de descans amb el marcador favorable.

A la segona part, el partit ha seguit de la mateixa dinàmica, amb un Reus desesperat per obtenir el gol de l’empat, però carregant-se de faltes i amb poques idees en atac. I el Calafell, també amb moltes faltes acumulades, però més còmode sobre la pista amb el resultat a favor.

Al minut 31, el Calafell ha fet la seva desena falta d’equip. Malauradament per al Reus, el xilè Diego Rojas no ha aprofitat la falta directa per tornar les taules a l’electrònic. Cinc minuts més tard, un contracop de Sergi Miras ha servit perquè Oriol Vives, sol al segon pal, empenyés la bola per fer el 2-0.

La reacció dels reusencs no ha tardat a arribar. Al minut 38, l’argentí Maxi Oruste ha escurçat les diferències amb un xut creuat que ha significat el 2 a 1. El gol havia de donar vida al Reus Deportiu, però tot ha estat un miratge, ja que dos minuts més tard, Jordi Ferrer ha fet el 3 a 1 en un nou contracop.

A quatre minuts per al final, Arnau Xaus ha tret profit de la desena falta del Reus Deportiu i en el llançament ha fet el definitiu 4-1.

Ara les competicions d’hoquei patins s’aturen per les festes nadalenques, un descans que haurà d’aprofitar el conjunt roig-i-negre per reordenar-se i corregir les errades i afrontar la resta de temporada amb garanties. La Champions League tornarà l’11 de gener, quan els roig-i-negres hauran de jugar sense marge d’error a Lisboa contra el Benfica. Abans, els de Jordi Garcia, hauran de certificar la seva presència a la Copa del Rei contra el Garatges Plana Girona, el 7 de gener a 2 quarts d'1 del migdia.

Fitxa del partit:

Parlem CP Calafell: Gerard Camps, Arnau Xaus, Jordi Ferrer, “Jepi” Selva i Sergio Miras
Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Martí Casas, Diego Rojas i David Gelmà.

Àrbitres: Joaquim Pinto (POR) i Rui Torres (POR)
Gols: 1-0 Cales Domènech (’13); 2-0 Oriol Vives (’36); 2-1 Maxi Oruste (’38); 3-1 Jordi Ferrer (’40) i 4-1 (f.d.) Arnau Xaus (’46).