Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Un reusenc travessa França en bicicleta en poc més de 10 dies

Aquest ciclista va guanyar a principis de l'estiu la cursa d'ultrabicicleta CAT700

Cedida

El reusenc Joan Carrillo és un amant de la bibicleta i ho ha demostrat amb la participació en la French Divide, la primera edició d'una de les curses de 'bikepacking' més dures d'Europa i que travessa el país veí des de la frontera de Bèlgica fins a la d'Espanya. En total, 2.100 quilòmetres i 39.000 metres de desnivell acumulat. Carrillo ha finalitzat en quarta posició i ha tardat en fer tot el recorregut 10 dies 15 hores i 36 minuts. La cursa és una de les mes dures d'Europa perquè no porta servei d'assistència i els corredors han de suportar més de 10 hores pedalant. A més es travessa tot el massís central, es puja fins al Tourmlaet i es ressegueix el camí francès de Sant Jaume.

A la cursa, amb un límit de  50 participants, hi participa l'elit europea. El primer classificat ha estat l'anglès Ben Smith, guanyador de la Transcontinental Race (de Londres a Istambul); el segon, el neozelandès Craig Philips, campió d'ultracycling, i el tercer Steve Heading, també tot un referent a Anglaterra. Entre els participants, hi hagut una altra catalana, a més de Carillo, la barcelonina Mònica Aguilera.

Guanyador de la CAT700

Acabar la French Divide no ha estat l'únic èxit de Carrillo aquest any. Ja va començar l'estiu amb un bon repte, la CAT700, 615 quilòmetres non-stop per pistes i camins amb 13.000 metres de desnivell positiu i temperatures de 36 graus a l'ombra. La travessa de Catalunya amb bicicleta passa a ser més una gesta que una travessa i s'ha de realitzar en un màxim de 5 dies, sense etapes ni assistències. El reusenc va ser el primer classificat i va pedalar tot el recorregut en només 2 dies, 13 hores i 39 minuts.