Dilluns, 26 de Febrer de 2024

Iniciatives per a tots els gustos a Calaix de sastre

27 de Juliol de 2014, per Isabel Martínez
  • Un dels treballs artesanals de la mostra

    Isabel Martínez

  •  

  •  

  •  

  •  

Que el món de la creació artesanal es troba en un moment òptim resulta una realitat palpable. No només abunden les mostres de productes fets a mà arreu sinó que una generació jove de persones s’ha vinculat amb la creació i el disseny d’aquestes obres i ha posat en marxa a través de les noves tecnologies una difusió i comercialització dels seus coneixements amb un èxit important.

Ho demostra, per exemple, la bona acollida que per segon cap de setmana consecutiu ha tingut el mercat d’artesania Calaix de sastre instal·lat al vestíbul del Centre de Lectura de Reus i que es podrà visitar fins aquest diumenge, a les 9 de la nit. D’entrada, un calaix de sastre evoca un espai divers i atapeït d’objectes diferents i aquesta és la imatge que millor es correspon amb la mostra que han tirat endavant aquests joves nous menestrals, la majoria dels quals s’ha introduït de manera tardana en aquestes aficions artístiques.

Com la Misa Oliva, responsable de Misae, una jove que va començar de zero amb la màquina de cosir i que avui elabora complements de roba de llampant color. A banda de la venda dels seus productes, la Misa valora especialment el contacte amb els visitants que fa possible aquesta experiència perquè “és molt d’agrair que la gent et digui que li agrada el que has confeccionat”. Pel que fa a la roba, la Misa comenta que la compra bàsicament per internet perquè “és més barata però també perquè pot triar peces més lluentes”.

L’experiència amb la creació artesanal de la Laia Turellols d’el Pinxo li va dir al Ganxo és força diferent. Ella, que confecciona amb ganxet, s’ha especialitzat en amigurimis (figures de ganxet en tres dimensions) relacionats amb el seguici festiu reusenc. Ha començat amb els Gegants i la Mulassa, la qual ha tingut especial èxit, i actualment planeja abordar la confecció del Carrasclet i l’Àliga, figura que comenta que és “un autèntic repte”. A diferència de la Misa, la Laia ja disposava d’una base inicial quan va començar amb el ganxet de manera semiprofessional gràcies a la seva àvia que li va ensenyar de petita i després gràcies a internet ha pogut millorar els seus coneixements. Actualment, a banda de continuar millorant l’elaboració es planteja publicar un llibre de patrons que pugui ajudar a altres persones que s’interessen per aquest tema.

Sens dubte, però, la iniciativa empresa per la Laura Albà de La tiendecita bonita és la més atípica de les presents al Calaix de Sastre. La Laura està a punt de casar-se i és una enamorada de les reformes, la decoració i les creacions low cost per la llar. Tot i que treballa d’informàtica, afirma que “potencia el seu costat més bohemi” a través de les creacions que realitza. En concret, en aquesta fira artesanal que acaba avui ha portat mostres de bijuteria elaborades amb materials poc convencionals (pues de porc espins, ales d’escarabats, cristalls de mar,…). La majoria d’aquestes matèries primeres les aconsegueix a través d’internet i en l’actualitat està valorant posar en marxa una botiga presencial des d’on poder comercialitzar aquests productes i altres relacionats amb les bodes low cost. La introducció de la Laura en aquest món es va produir a partir de l’entusiasme que les seves creacions originava entre amics i familiars.

Com es pot veure, diversitat en les creacions de Calaix de Sastre però, en cap cas desordre -com suggereix l’accepció del diccionari al respecte d’aquest terme- sino una varietat molt interessant d’ofertes per aquells que busquen quelcom original i artístic i no es resignen a productes sempre manufacturats i estandaritzats.  

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

calaix de sastre Diari Reus Digital
calaix de sastre Diari Reus Digital
Calaix de sastre Diari Reus Digital
calaix de sastre diari reus digital

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics