La collita de raïm es va iniciar a finals d’agost amb les varietats primerenques i en les zones on aquestes maduren més aviat. S’estendrà fins entrat el mes de novembre, quan finalitzarà la verema de les vinyes ubicades en les zones més fresques i tardanes de la denominació d’origen. Cal recordar que a la DO Montsant, en la que les condicions climàtiques i orogràfiques són diverses, s’està molt a sobre de cada vinya i es determina minuciosament el moment òptim de recol·lecció del fruit per tal de poder elaborar vins de gran qualitat. Aquest fet explica que la campanya de verema a la DO Montsant es perllongui més de dos mesos.
La DO Montsant compta amb unes 1.900 hectàrees, de les quals prop del 95% corresponen a varietats negres. Entre aquestes destaquen la garnatxa i la carinyena, que representen dues terceres parts de la producció. Ull de llebre, cabernet, merlot, syrah, monestrell i picapoll n’acaben de completar el total.
Pel que fa a les varietats blanques, el 5% de la producció, gairebé totes corresponen a garnatxa blanca i macabeu. Tot i que també s’hi cultiven varietats com el pansal, el chardonnay o la parellada, la seva presència és testimonial.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics