Diumenge, 24 de Setembre de 2023

Davant del cicle electoral no tots són iguals

26 de Maig de 2023, per Joan Llort

El diumenge 28 de maig ens tornem a jugar el nostre futur, el nostre futur més proper, ja que estan en joc les alcaldies i els governs municipals, però no només això. Aquest cap de setmana estan en joc les polítiques socials més properes als ciutadans i ciutadanes dels propers quatre anys. Hi ha en joc, per exemple, els problemes de l'habitatge que any rere any ha anat empitjorant i agreujant-se, i que necessitem solucionar als ajuntaments amb altres administracions. 

Cal que es desenvolupi un pla de l'habitatge articulat i desenvolupat a nivell municipal que asseguri aquest dret a les persones que no tinguin recursos. Els ajuntaments han de poder dur a terme estratègies públiques de rehabilitació, fixar condicions mínimes d’habitabilitat o implementar mesures deficiència energètica. I, per descomptat, necessitem que els ajuntaments creïn una protecció específica davant del desnonament, especialment adreçada a protegir els menors i la gent gran.

Són els ajuntaments els que han de donar resposta a les nostres necessitats socials més immediates. Però per això necessitem sortir al carrer, participar d'aquestes eleccions i votar. Si ens preocupa el nostre futur, el dels nostres grans, el dels nostres joves, aquest diumenge tornem a tenir una altra cita amb les urnes. És el moment de votar pel medi ambient, per frenar la contaminació, fomentar les energies renovables i impulsar la formació ambiental, així com també és important posar en valor el medi rural per fixar la població.

És l'hora d'apostar pel transport públic i poder recuperar espais naturals. És el moment de votar per les polítiques socials, per la justícia social i pel progrés. Val a dir que la UGT continuem apostant per una societat igualitària, amb drets per a tothom i amb l’enfortiment de la nostra xarxa social, els serveis públics amb la sanitat, l’educació o els serveis socials com a primer exemple, però també l’accés a l’habitatge, la seguretat pública, la cultura o l’esport. Totes aquestes matèries que es desenvolupen als Consells Comarcals, les Diputacions i, sobretot, als municipis.

Instem la ciutadania a participar massivament en les diferents conteses electorals i a donar suport a aquelles forces de progrés que aprofundeixin en la democràcia, el reforçament dels serveis públics, la fiscalitat suficient i progressiva, la igualtat com a condició d’exercici de la llibertat, els salaris dignes o l’ocupació digna. Hem de continuar avançant en drets, llibertats i dignitat perquè les majories socials visquem millor. No et quedis a casa, vota i decideix qui vols que governi al teu poble o la teva ciutat. És a les teves mans.

Joan Llort Vallès és el secretari general d’UGT Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics