Dimarts, 19 de Gener de 2021

Dia internacional de la família

14 de Maig de 2019, per Montserrat Duch

Immersos en ple segle XXI, i sensibilitzats amb els objectius de l’Agenda 2030, cal esperar que la família ocupi el lloc preferent per part dels estats. Llegint només l’encapçalament dels 17 objectius podem deduir que la persona humana és la protagonista i, en conseqüència, la família. Apropant l’agenda a la nostra realitat tangible, com és la ciutat, ens adonem del paper de la família com a motor de desenvolupament socioeconòmic.

Per això, necessitem un model de ciutat que estigui al servei de la família i on cadascun dels seus membres se sentin protegits i segurs en les diferents situacions i etapes de la seva vida. Necessitem una política municipal sense por a anomenar-se solidària, on els serveis i ajuts socials siguin una realitat. Necessitem polítiques de suport a les famílies en situacions de risc social, com poden ser les famílies monoparentals, les que es troben en risc d’exclusió social, les que tenen al seu càrrec persones dependents i que urgeixen d’ajudes públiques, les famílies que pateixen violència de gènere o de qualsevol tipus.

Cal millorar la col·laboració entre totes les administracions involucrades en la problemàtica de la violència contra les dones perquè s’agilitzin els mecanismes d’ajuts a les famílies, ja sigui des dels serveis socials dependents de l’administració Local o bé de l’Administració Autonòmica. Calen programes educatius complementaris que fomentin des de la infància la igualtat d’oportunitats i la no discriminació entre dones i homes. Cal impulsar amb les comunitats autònomes, estratègies locals de joventut que incentivin la incorporació social dels joves més desfavorits a través de l’associacionisme, el voluntariat juvenil i l’apropament al món laboral.

La política municipal ha de ser una política d’acompanyament a les famílies per aquest motiu és necessària una vegada més una regidoria de Família. Urgeixen propostes en matèria de política familiar que donin suport a la maternitat i es reforci i es protegeixi la institució familiar i el dret de la dona embarassada a rebre les ajudes necessàries per ser mare. Per exemple, la Fundació RED MADRE a la nostra província i en concret a Reus, facilitaria aquest acompanyament.

No fem ciutat si no prioritzem el que realment importa, no fem ciutat si fem polítiques d’enlluernament.

Montserrat Duch és la secretària del PP Reus.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics