Diumenge, 21 de Juliol de 2024

#FemRepública

17 de Novembre de 2016, per Josep Rufà

Fer el nou país no serà gens fàcil i menys si volem fer-ho bé, fer-ho amb els ciutadans, fer-ho participatiu, fer-ho per construir una República amb tots els drets de participació democràtica per la ciutadania.

Esquerra Republicana de Catalunya ha engegat un procés participatiu on no solament participen les seves bases militants, sinó que vol un procés participatiu i ampli que enriqueixin la preparació de les bases de la nova Constitució Catalana. Constitució que volem que sigui manifestada en forma d'una República moderna des del seu inici.

Cinc són els eixos, Economia i Treball, Ciutadania i Benestar, Cultura i Educació, Territori i Medi ambient, Política internacional. Dins de cada eix es treballa amb diferents àmbits com, Agricultura i Ramaderia, Turisme, Consum, Universitats, Mon sindical, Justícia, Salut, Joventut, el paper de les Dones, Esport, Política Lingüística, Cultura, Educació, Seguretat i Protecció Civil, Medi Ambient i Energia, Unió Europea, Cooperació, Política Internacional etc... tots aquests àmbits ja s'estan començant a debatre amb fòrums oberts per tot el territori català amb diferents formats per tal de transmetre la posició d'Esquerra Republicana en el procés constituent i debatre ja les diferents propostes de la societat.

Tota la informació i debats són oberts així com les propostes incloses es poden valorar per poder així tenir unes bases populars validades per gent de diversos sectors vinculats o no a cada tema de debat, millorant així les bases dels diferents articulats.

Esquerra Republicana al Camp de Tarragona és la responsable d'organitzar els diferents debats a la seva àrea dels diferents àmbits. La crida a la participació és doncs un punt clau per l'èxit de la societat, ja que poder debatre amb experts i representants polítics d'alt nivell en primera persona aporta un nivell de debat de qualitat que alguns partits polítics el dia d'avui defugen per evitar tensions internes o de relat, vers el contrari Esquerra Republicana, vol fer-ho ara per preparar ja les bases i aportar el millor a la nova redacció de la Constitució.
Els relats, les propostes seran així l'autèntica base per la construcció nacional, on podrem i hem de fer-ho, definir com volem que sigui per exemple, l'estatut dels treballadors, si volem o no un exèrcit, o en quins àmbits volem o hem de col·laborar en l'àmbit exterior.

Esperem que aquest procés participatiu, sigui presencial o via internet (www.larepublicaquefarem.cat) sigui tot un èxit participatiu i potencialment creatiu, per tal de formar una República Catalana per a tots i totes basada amb el servei públic.

Josep Rufà és senador d'ERC i secretari d'organització d'ERC al Camp de Tarragona.
 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges