Dijous, 20 de Juny de 2024

Gràcies, reusencs i reusenques

28 de Setembre de 2023, per Carles Prats

Com sabeu, el proper divendres 29 de setembre  participaré al meu últim ple municipal com a regidor a l’Ajuntament. Han estat quatre anys d’intensa activitat política al servei de Reus i la seva gent, i considero que és el moment de tancar aquesta etapa per iniciar-ne una de nova, ja que el meu actual moment vital em porta a voler engegar altres projectes personals.

Em vaig voler implicar en el món de la política per fer ciutat, convençut que a ERC hi trobo el meu espai polític ideal, i estic plenament satisfet per l’experiència que ha suposat poder treballar per als reusencs i per a les reusenques, amb humilitat i sempre amb la voluntat de contribuir en positiu al desenvolupament econòmic local.

La meva etapa a la primera línia de la política municipal m’ha permès planificar i impulsar iniciatives per al sector productiu reusenc, amb el qual hem establert una sòlida relació de col·laboració. He mirat d’aportar la meva experiència als projectes que hem iniciat i conclòs, també amb la cooperació d’emprenedors i empresaris.

Malgrat la complexitat del context dels últims anys, marcat per les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia de la covid-19 i del conflicte bèl·lic a Ucraïna, des de l’Ajuntament de Reus s’han impulsat no poques iniciatives i accions per ser al costat de les persones i de les empreses. Des de la regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació, que he tingut la responsabilitat i l’orgull de liderar, s’han iniciat projectes de ciutat amb els quals hem volgut contribuir a la transformació que Reus està vivint per mantenir el seu lideratge social i empresarial al territori i, per extensió, a la resta del país.

Els eixos principals d’actuació han estat el foment de l’activitat econòmica i empresarial i la millora de l’ocupació de les persones. En el primer, des de la regidoria hem promogut projectes com Reus Espais Vius, amb la voluntat de revitalitzar el comerç en vies emblemàtiques de la ciutat, com els ravals de Robuster i de Sant Pere. Actualment s’ha estès a altres zones, tot mantenint l’aposta per acompanyar l’emprenedoria en l’obertura de negocis d’impacte positiu, basats en criteris com la sostenibilitat i l’economia social.

També hem iniciat la transformació de l’oferta comercial del Mercat Central amb l’impuls del GastroMercat, del qual ja han començat les obres. Pel que fa a les polítiques per fomentar l’economia social i solidària,  hem tirat endavant programes com Reus Compra Responsable (comerç en línia i distribució ecològica a domicili), i hem posat les bases per desenvolupar una moneda local que creiem que pot ajudar als nostres establiments de proximitat.

Quant al segon dels eixos d’actuació de la regidoria durant els últims anys, relatiu a l’ocupació, des de l’IMFE Mas Carandell s’han posat en funcionament diverses línies formatives adreçades a millorar les competències de les persones que volen accedir o reinserir-se al mercat laboral. En clau de futur, l’Escola d’Oficis que obrirà al Vapor Vell pot esdevenir un gran actiu en aquest àmbit, perquè adequarà la seva oferta a les necessitats del teixit productiu. El nombre de persones aturades a Reus és, actualment, inferior al registrat el 2019, quan va arrencar el passat mandat. No obstant això, cal seguir promovent polítiques efectives per garantir una ocupació de qualitat als ciutadans.

Vaig prendre la decisió de deixar de ser regidor fa temps. Estic convençut que dels objectius marcats en resulta un balanç altament positiu. Ara faig el pas un cop considero que és el moment idoni per cedir el relleu a persones que aportaran encara més la seva visió i la seva energia al govern municipal per completar projectes que són en marxa i iniciar-ne de nous. No obstant això, seguiré implicat en l’acció política, si bé des d’altres espais i altres àmbits, perquè Reus i la seva gent són, per a mi, una passió, el meu motor i alhora un compromís.

Carles Prats és regidor d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Mingo de Reus  01 d'Octubre de 2023

"El Dinero Público..."

Al dinero público si no se le exige niveles de retorno previstos, de forma que podamos controlarlo con sistemas objetivos, seguirá siendo gasto público, y el gasto nunca ha conseguido bienestar perdurable en las sociedades, sin embargo, las inversiones bien realizadas son las que nos pueden ayudar a dar un salto cualitativo en cuanto a bienestar social e igualdad de oportunidades, nos llevaran a conseguir mejoras relevantes para los ciudadanos. Este es un tema trascendental, de gran importancia para nuestro país, más cuando tenemos una estructura pública de gran volumen que maneja cantidad ingentes de fondos, estos debemos convertirlos y tratarlos como inversión y no seguir tratándolos como gasto.

Teodoro  01 d'Octubre de 2023

Las Bondades del Sr. Prats

No todo lo que reluce es oro, dice el refrán. ¿Cuánto ha gastado del dinero público para conseguir todo eso que dice? Pues lo que se me viene a la memoria: "Un millón largo de euros en la compra de las naves del Sr. Colom en la Av. Carrilet; un millón largo en la redacción del proyecto de la remodelación del Barrio del Carrilet junto a la estación de Autobuses; un millón de euros largos para el espacio gastronímico en el Mercado Central. De momento, sin resultados para la ciudad, el pueblo, la sociedad. Eso es solo lo que se ve, lo que no se be, que lo digan... ¡Gracias Sr. Prats!

Pau Descarrega  29 de Setembre de 2023

No ho entenc

Si va "prendre la decisió de deixar de ser regidor fa temps" per què es va presentar a la campanya?
Això és enganyar l'electorat, senyores i senyores d'ERC.

Reportatges