Dijous, 29 d'Octubre de 2020

Manifest

09 d'Octubre de 2017, per Josep Abela

Soc aquí per a defensar la meva terra i les meves llibertats.

Concretament, el tros de terra que posseeixo, juntament amb la meva esposa, al camí del Mas de Pagès, parcel·la x, polígon y, de la partida Burgà, al municipi de Riudoms, que hem adquirit de pagesos riudomencs segons el dret civil català, pagesos que l’havien adquirit o heretat fa centenars d’anys d’altres pagesos o habitants riudomencs. Un tros de terra plantat amb vinyes i oliveres centenàries, cultivades ara per nosaltres amb cura i dedicació. Un tros de terra on, almenys a partir de mitjan segle xii, d’ençà de la conquesta d’aquesta terra als andalusins per part de Ramon Berenguer IV, i amb la caiguda dels últims reductes a Siurana i Escornalbou, es parla català. Probablement, la propietat d’aquest tros es remunta a milers d’anys enrere, atès que hi ha vestigis que l’enquadren en una centuriació romana dels primers segles de l’era cristiana. Un tros de terra del qual actualment soc –en termes medievals– el senyor eminent i directe, com milions de catalans exerceixen el domini directe com a propietaris, o el domini útil com a llogaters, d’infinitat de bocins de terra que conformen la nació catalana. Malgrat que hagi vingut des de l’altiplà bolivià, situat a la serralada dels Andes, visc aquí des de fa més de trenta-cinc anys, i d’acord amb el codi visigot ja hauria pogut accedir al dret d’aprisió. Emparat pel dret civil català, ningú, excepte jo, pot determinar què s’ha de fer d’aquest tros de terra. Ningú més, i menys encara algun prepotent castellà o espanyol, com als qui he sentit dir mantes vegades que «Cataluña también nos pertenece», no pot decidir per mi.

Soc aquí també per a defensar la meva llibertat de decidir si vull viure dins de l’actual monarquia espanyola o crear una nova república catalana lliure, mitjançant un referèndum legítim d’autodeterminació, emparat en el dret internacional. En cap article, norma o decret de la legislació espanyola no es diu que sigui il·legal, i fins avui únicament ha estat suspès pel Tribunal Constitucional, a instàncies del govern espanyol, el president del qual, Mariano Rajoy, hauria d’haver dimitit fa temps per desconeixement o –pitjor encara– per la voluntat de tergiversar la realitat legal. Ell, que fa referència contínua a l’«estado de derecho», repetidament i insistent anuncia la il·legalitat d’un desitjat referèndum català que, segons ell, no es duria a terme.

El Tribunal Constitucional només podrà sentenciar sobre si el referèndum d’autodeterminació és constitucional o inconstitucional, però no podrà determinar que sigui il·legal. I més d’ençà de la desnaturalització del nou l’estatut d’autonomia de Catalunya del 2010, el qual, després d’haver estat aprovat per les Corts espanyoles i ratificat pel poble de Catalunya, no hauria d’haver estat modificat per aquest tribunal, ni una sola coma, fet que fa que aquesta instància constitucional hagi quedat deslegitimada davant del poble català. I per això, el referèndum que no s’havia de celebrar, però que ha estat legitimat pel Parlament català, dipositari de la voluntat popular, sí que s’ha materialitzat aquest passat 1 d’octubre, a pesar de la violència política, policial i jurídica desfermada pel govern espanyol. Hi he participat, i amb el meu vot afirmatiu he ajudat que més de dos milions de catalans hagin donat suport a la declaració d’independència per a la formació d’una nova república catalana.

I manifesto, aquí i ara, que no vull viure en un Estat que majoritàriament elegeix un govern com el del Partit Popular, autoritari i corrupte, tant políticament com econòmica i jurídica.

Etiquetes: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Salvador  15 d'Octubre de 2017

Colonitzats....

Des de principis del XIX que Bolívia es un estat independent de la metròpoli: Espanya. Que se sàpiga no hi ha volgut tornar (a ser colònia de l'Imperi Espanyol). Nosaltres no tenim un oceà interposat, la qual cosa ho fa més fàcil o més difícil, segons es vegi, però també hem començat un procès adult de desconnexió definitiva. Admirable Abela, esteu segur que la nostra republica no serà perfecte ( la condició humana tampoc ho és), però, almenys us podem garantir que aquest tros de terra de que disposeu a Riudoms no estarà assentat ja damunt de la "madre patria", aquella que un llunyà S. XVI us va "colonitzar" a cops d'espasa i de creus.

Ganxet  10 d'Octubre de 2017

Joan

A voste esta clar que li va el nacional-sesecionisme, que com una minoria vol imposar el pensament unic, de la resta de tonteries no perdre temps amb respondrel. Adeuuuuuuu que et moqui la iaia

Marta Prevosti  09 d'Octubre de 2017

Bravo, Pepe!

Bravo, Pepe! Bolivians com tu ens convenen a Catalunya.
Efectivament, tal com escrius, el primer en saltar-se la legalitat va ser el PP, amb la connivència del PSOE, en fer retallar l'estatut al tribunal constitucional, el 2010.
Gràcies per ser a Catalunya! Gràcies per estimar la terra! Gràcies per estimar les llibertats!

Joan Fuguet Sans   09 d'Octubre de 2017

Doncs molt bé, senyor bolivià

Doncs molt bé, senyor bolivià. Vosté és un exemple d'integració i de ganes de conèixer la historia de la terra que l'ha acollit. No és el cas, per exemple, d'un peruà premi nobel de literatura que després que Barcelona l'acollís, el mimés i li donés la possibilitat de publicar i fer-se conèixer arreu del món, en lloc d'agrair-ho una mica, ha aprofitat qualsevol oportunitat que ha tingut per blasmar indignament la ciutat i la terra que l'acollí. Pobre Gabriel Ferrater si aixaques el cap i el veiés, després que li oferí la seua amistat!!
I vosté "ganxet" no vulgui ser tan eixerit de donar consells; aprofiti el molt de temps que deu tenir per estudiar una mica la història del seu país, encara que només sigui la de la seua ciutat de Reus, i estudii una mica de català que prou falta li fa. Per cert sap que de Reus n'era Gaudí, Toda, Font de Rubinat, Pere Anguera, Ramon Amigó... i un llarg etc.

Joan (Un conquenc que ha anat sovint a gaudir de la ciutat capdavantera en moltes coses a Catalunya, menys en fatxenderies.)

ep  09 d'Octubre de 2017

Derecho para principiantes

Quizás antes de escribir esta "sopa" de disparates, uno tras otro, debería leerse algún libro de derecho o escuchar a los dirigentes internacionales. Es que no hay por donde cogerlo. Lo peor que he leido por aquí en mucho tiempo y eso que la gente se esfuerza en escribir disparates.