Dimecres, 03 de Març de 2021

Repressió fiscal a Reus

31 d'Octubre de 2019, per Andreu Martín

Que el govern de Reus hagi decidit apujar els impostos i taxes un 10% de cara a l’any vinent és un disbarat i un cop baix a la ciutadania. Que la proposta hagi sortit de l’alcalde Pellicer i el seu partit, JuntsxReus no ens estranya. L’any 2011, a l’inici del seu primer mandat, ja va aplicar uns increments d’IBI i brossa escandalosos. I, ara, ho ha tornat a fer. El que sí que ens sobta és que ERC, el seu soci actual de govern, hagi acceptat aquest augment, s’hagi sotmès a la política de dretes, oblidant la justícia social i demostrant una manca de sensibilitat cap a moltes famílies que, si en aquests moments s’ho estan passant malament, a partir del 2020 s’ho passaran pitjor.

I això, al nostre entendre només obeeix al que ja hem denunciat diverses vegades en aquest mandat: que Reus té un govern de conveniència, que es mou per interessos de partit, més que no pels interessos de la ciutat i la seva gent i que les directrius es marquen als despatxos de Barcelona. I la resposta de la ciutadania ha estat clara. Rebuig contundent a unes ordenances fiscals que no són la millor opció per garantir la qualitat de vida de les famílies que, més que patir pressió fiscal, patiran repressió fiscal, en tant que el seu poder adquisitiu no ha augmentat.

I aquest escenari ens fa témer el pitjor: que moltes d’aquestes famílies marxin de Reus i optin per altres ciutats de l’entorn per fixar la seva residència, on puguin gaudir d’uns bons serveis, amb governants eficients i capaços de fer front a les seves necessitats. I és que a Reus, de moment, no hi ha cap indici que el govern hagi fet una aposta per una millora clara dels serveis que presta l’Ajuntament. Perquè, si bé és cert que el pressupost municipal augmenta un 13,6% de cara a l’any vinent ( a base d’esprémer la butxaca dels contribuents, que quedi clar!), les partides de caire social continuen sent ridícules, com en anys anteriors. Reus destina la meitat de diners al capítol de Benestar social que la majoria de ciutats amb el mateix nombre d’habitants.

No és d’estranyar, doncs, que suspengui en molts dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per al 2030 creats per les Nacions Unides, entre els que destaca l’eradicació de la pobresa a la ciutat. A més, el pressupost inclou un Pla d’inversions de 6,6 milions d’euros sense saber quines accions inclou, a què es destinaran aquests diners. És a dir, un pressupost fantasma amb una carta blanca milionària., que tant els regidors de l’oposició com la ciutadania ignorem. Ens hauria agradat que aquest pressupost fos un rendiment de comptes del govern cap a la ciutadania, que demostrés que és capaç d’afrontar les prioritats dels reusencs i reusenques, que presentés mesures efectives per millorar la seva qualitat de vida.

Que, en definitiva, demostrés l’eficiència i l’eficàcia del govern. I per contra, l’únic que queda demostrat és que fruit de les seves decisions, aquest 2020 estarem pitjor. Un altra oportunitat perduda per generar millors condicions de vida a la nostra ciutat.

Andreu Martín és el portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Reus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

jacob serni  16 de Novembre de 2019

Martin plega i no vinguis mes.

Es vergunyos que Martin critiqui de represio fiscal a l' actual equip Ajuntament quan el Sr. Perez del PSC PSOE va deixar la caixa de l' Ajuntament sense un duro.
Espero que publiqueu aquest escrit per que crec que ja censura a ReusDigital, he enviat altre escrits i no surten mai, en recorda els temps de el dictador i el valle de los caidos.

Jose  05 de Novembre de 2019

Hay que firmar ya

Si hay que hacerlo y parar de una vez el incremento de impuestos al que estamos sometidos, hay que hacerlo ya por el bien de todos, menos manifestaciones y mas implicacion este tema de los impuestos

Ataulfo  03 de Novembre de 2019

Cataluña total una presión fiscal pa llorar.

TODA Cataluña, es la comunidad del Estado español con mayor presión fiscal. Nos machacan con impuestos por una mala gestión, que nuestro dinero, TODO el dinero nuestro va para la financiación del "PROCÉS". Manifestación y Huelga para no pagar ningún impuesto por la mala gestión que soportamos todos los que vivimos y pagamos en Cataluña.

Enric  31 d'Octubre de 2019

Cierto una verguenza

Però es lo que hay y cuando uno tiene la mayoria ya se sabe hay que agachar la cabeza y esperar otra ocasion para darles con la puerta en las narices,seran cuatro años durisimos pero al final seguro que saldra el sol. Antes de cerrar este comentario recordar que los reusenses nos acordamos del gran endeudamiento que los socialistas nos endosaron, asi que mucho pecho no pueden sacar