Dimecres, 02 de Desembre de 2020

Reus té molt a dir en salut

17 de Desembre de 2018, per Andreu Martín

Ja ho tenim aquí. Els socialistes portem temps alertant de les nefastes conseqüències de la manca de governança a l’Hospital de Sant Joan, la incapacitat de l’alcalde Pellicer de gestionar un centre d’aquesta magnitud, la nul·la voluntat de defensar tot el que pot aportar Reus a la regió sanitària del sud de Catalunya. El tema li ve gran i, per fi, ha aconseguit treure’s “un pes de sobre”. A cinc mesos de les eleccions, la Generalitat anuncia que absorbeix l’hospital. La mateixa que fa un any es treia de la butxaca un consorci com a gran solució, participat en un 55% pel Catsalut i en un 45% per l’Ajuntament de Reus, i que s’ha emportat el vent.

La proposta és inconcreta, no té data de creació ni document que l’avali. I això genera incògnites dels efectes que tindrà sobre la qualitat del servei i els treballadors. Les deficiències notables que pateixen hospitals veïns gestionats pel CatSalut no auguren el millor dels futurs. Hores d’ara Reus ja no tindria la capacitat d’impuls que ha tingut al llarg de més de 30 anys per definir les polítiques de salut al territori. I això posa entre les cordes la capitalitat de la nostra ciutat guanyada gràcies a un model eficaç, amb projectes d’abast territorial, sumant complicitats, esforç i treball i que amb l’alcalde Pellicer mai no hauria tirat endavant per la seva visió reduccionista, manca d’idees i incapacitat de treballar de forma compartida.

No pot ser que s’hagi treballat tant i amb la implicació de tanta gent del territori, perquè l’Hospital es lliuri a la Generalitat sense poder-hi participar de cap manera. Reduir el problema a una qüestió econòmica és un error perquè ens porta a un debat fallit. No podem renunciar a seguir treballant en xarxa. És el nostre segell, el sentit de l’esforç realitzat, el reconeixement del valor del territori que compartim i les persones que l’habitem. Al PSC apostem per desenvolupar una estructura al territori que inclogui i posi en valor la bona feina feta per Reus.

El projecte regional que s’explora des dels lideratges institucionals més destacats al territori pretén que tota la demarcació treballi amb una estratègia compartida, apostant pel coneixement. Per això, el Catsalut hauria de presentar una solució global del territori, no només facilitar la sostenibilitat econòmica de l’Hospital. Reus i el seu hospital són solució per aquest desplegament de polítiques de salut a les comarques de Sud perquè sempre han treballat amb aquesta visió. I ara es vol desmantellar aquesta xarxa, sense escoltar la voluntat del territori. Haurem de crear el que ja existia? És absurd i vergonyant.

Reus, llavor i impulsora de la regió del coneixement en l’àmbit de la Salut. Aquest serà el nostre projecte pels propers vuit anys i demanem a tothom qui pensi que s’ha de remar en aquesta direcció, que ens doni suport explícit i s’impliqui. Estem perdent un temps valuós!

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Juanjo N.  17 de Desembre de 2018

Poca credibilitat

El text l'ha escrit el Pérez?