Diumenge, 07 de Març de 2021

Set anys de Pellicer ens han fet perdre pistonada; Reus ha de recuperar el temps perdut

28 de Juny de 2018, per Andreu Martín

El 13 de juny de 2015 es va constituir el nou ajuntament per al mandat 2015-2019. Passats dos anys, just a l’equador del mandat, vam fer un primer balanç de la tasca de govern, aportant dades que demostràvem que l’alcalde Pellicer està convertint Reus en una ciutat grisa, que perd moltes oportunitats per falta de projecte. Ara toca fer el balanç dels tres anys, i les coses, lluny de millorar, han empitjorat en molts àmbits. Pellicer és un mal alcalde per Reus, perquè no compleix els compromisos, per la seva deixadesa, manca de lideratge i poca ambició. I, en definitiva, perquè en aquest temps, la ciutat de Reus ha perdut pistonada.

I així ho hem posat de manifest a la publicació que hem editat i que aquests dies rebreu a la bústia de casa. Si fem repàs als diferents àmbits, el balanç no pot ser més decebedor: -un seguit de desastres acumulats, per exemple, en l`àmbit de l’educació, amb 10 grups de P3 tancats, pares i mares en peu de guerra per les decisions que es prenen des de l’àrea d’ensenyament, que agreugen la segregació en diferents centres, o les subvencions perdonades a la Generalitat per al finançament de les escoles bressol.

I en l’àmbit sanitari, dèficits milionaris a l’Hospital de Sant Joan, i una manca d’entesa entre l’Ajuntament i la Generalitat per a la constitució del consorci hospitalari anunciat. -una llarga relació d’incompliments, com ara el desdoblament del CAP Sant Pere a l’antic hospital; la residència per a la gent gran al CAPI Horts de Miró, que continua tancada; el baixador de Bellissens i la connexió amb l’alta velocitat, per fer; o l’anunciada aprovació del Pla d’Ordenació urbana Municipal (POUM), que ha quedat descartada. -una mala gestió en aspectes com la concessió de l’estadi municipal de futbol, per resoldre; la política comercial, que només es pot qualificar de nyap, provocant que mai hi hagi hagut tants locals comercials buits a la ciutat com ara; la pèrdua de milions d’euros de la Generalitat per millorar els barris; la pèrdua de fons FEDER per a l’edifici de bioempreses, donat l’esquena als projectes de recerca o innovació, perdent patrimoni, projecció i mà d’obra qualificada; o el Tecnocaprc ple de supermercats, l’única activitat que l’alcalde ha estat capaç d’atreure en aquest parc tecnològic.

Set anys de Pellicer, són ja massa anys de mala gestió, de manca de visió estratègica, que la pagarem cara durant molts anys, de no saber com posar remei als problemes dels ciutadans, de prometre molt i complir poc. El llegat de l’alcalde està agafant una dimensió molt preocupant i demostra que el seu govern no ens porta enlloc. Hem de canviar la tendència. La ciutat i la seva gent es mereixem molt més. Hi ha una altra manera de fer i estem convençuts que els temes de ciutat es poden resoldre molt millor, que hi ha alternatives.

I per això estem lluitant des de l’oposició, denunciant i aportant propostes dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones, especialment, d’aquelles més vulnerables. I a fer de Reus una ciutat emprenedora i dinàmica, capdavantera en serveis públics i referent en cultura, sanitat i comerç. Llàstima que gran part de les propostes, fins i tot aprovades pel Ple, quedin aparcades en un calaix.

No podem perdre més temps, amb un alcalde que continua més preocupat per sortir a les fotos del facebook que per governar la ciutat de manera eficaç. Volem i necessitem un alcalde que es preocupi de la gent, que governi per la gent, no a les seves esquenes. Que tingui un projecte de ciutat, clar i ambiciós, per dinamitzar la ciutat, no per empetitir-la cada dia una mica més, acumulant desastre rere desastre. Hem de recuperar el temps perdut!

Andreu Martín és el portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Reus

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric  04 de Juliol de 2018

Quin ridicul

Es ridicul fer un fulletó per explicar les miseries del Sr Pellice, no se lu que pretén el psc però es molt llestimos tot això, tindrian que recorda que ells ens varen deixar endeutats fins dalt i que se enrecordem de la prepotència que van aplicar mestres van està al ajuntament, no tenen cap credit politic