Dimarts, 20 d'Abril de 2021

Per una política empresarial més eficaç a Reus

22 de Novembre de 2018, per Andreu Martín

El catedràtic d’Economia de la URV, Agustí Segarra, ens animava fa uns dies en el marc d’una conferència sobre els reptes de futur de Reus, organitzada per Foment Reus Empresarial, a ser creatius si volem recuperar el lideratge. Parlava de la creativitat com a gran potencial per generar valor i que amb idees ben canalitzades i ganes de treballar fermes podem aconseguir grans coses.

A ningú no se li escapa que la ciutat necessita un cop de timó urgent per tornar a ser l’espai econòmic atractiu que havia estat i una aposta innovadora que possibiliti la reactivació econòmica, empresarial, comercial i industrial, que tregui la ciutat de l’estat de resignació. Cal que Reus recobri crèdit i seguretat en sí mateixa. I per això, calen noves idees, noves eines, nous al·licients.

L’estratègia del govern actual no ha obtingut els resultats desitjables i cal definir-ne una de nova perquè la política empresarial local pugui ser molt més eficaç. I ho hem de fer des del consens i amb la participació de tots els sectors implicats: polítics, empresaris, comerciants, universitat, centres de recerca, sindicats, institucions econòmiques, centres de formació professional.

Parlo de crear un grup de treball per explorar oportunitats, definir reptes i explotar potencialitats. D’aprofitar el coneixement dels actors econòmics per millorar la política en aquest àmbit, detectar necessitats, afrontar problemes, trobar solucions. I així els ho exposem en un seguit de trobades que estem duent a terme amb l’objectiu de posar temes de debat damunt la taula i copsar inquietuds. Només així podrem contribuir a definir línies de treball conseqüents amb el que la ciutat reclama.

I les definirem en un document estratègic que concreti la diagnosi, els objectius i les propostes d’actuació a deu anys vista perquè Reus torni a ser ciutat d’oportunitats, emprenedora, dinàmica i capdavantera. Cal donar facilitats als qui volen iniciar una activitat a la nostra ciutat; ser al costat de les gran empreses locals, donant suport als seus projectes; reinventar el comerç tradicional, com ho fan en altres països d’Europa; apostar per la recerca i la tecnologia; liderar el màxim desenvolupament de l’aeroport i de la mobilitat ferroviària, invertir en plans d’ocupació; fomentar la formació; és urgent dissenyar la millor política de polígons industrials.

Tenim els mitjans: Tecnoparc, Fira, Centre de Bioempreses, Redessa, Centre de Formació i Empresa Mas Carandell, Cambra de Comerç, URV, sòl industrial, empreses punteres, vitalitat empresarial. Només cal alinear-los amb les necessitats del sector i la ciutat, saber què volem, com i quan i posar-nos a treballar. Hem de concentrar esforços per recuperar el pes socioeconòmic de Reus, la nostra capacitat de lideratge.

No serà una tasca fàcil, l’objectiu és molt ambiciós, però als reusencs i reusenques ens agraden els grans reptes.

Andreu Martín és el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Crític reusenc  22 de Novembre de 2018

Ni una sola idea pròpia

"calen noves idees, noves eines, nous al·licients...". BLA,BLA,BLA...PARAULES , PARAULES, PARAULES. d'idees concretes no en té ni una. Vostès van deixar Reus enterrat amb les seves polítiques. ESPERO QUE EL DIA QUE AQUESTA CIUTAT TORNI A ENLAIRAR-SE vostès hagin desaparegut del mapa polític. I mentrestant seguiran amb el seu BLA, BLA, BLA