Dissabte, 13 de Juliol de 2024

A una veu contra les violències masclistes!

24 de Novembre de 2023, per Anabel Martínez

52 dones són les víctimes mortals que hi ha hagut per violència de gènere a l'estat espanyol durant aquest any 2023. I 52 és molt més que una xifra que ens posa la pell de gallina. Darrere de cada nombre hi ha un nom. I cada dona morta, amb noms i cognoms, és una vida, una família, i uns plans de futur trencats.

Són les darreres dades, en data de 8 de novembre, de la Delegació del Govern Espanyol contra la violència de gènere. Malauradament, és probable que d'ara a finals d'any aquesta xifra augmenti.

És per això, per visibilitzar aquesta realitat que ens interpel·la, que des de l'Ajuntament de Reus convoquem un minut de silenci a les 12:00h a la plaça del Mercadal per cada dona víctima mortal de violència masclista, sigui de Reus o d'altres ciutats de l'estat espanyol, sovint assassinades pels seus marits o per les seves parelles.

Com és que no podem acabar amb aquesta xacra, o almenys disminuir el nombre de víctimes mortals, per molts esforços que estem fent conjuntament tota la societat? És una pregunta difícil de respondre, que m'entristeix i m'indigna.

Com pot ser que en ple segle XXI encara hi hagi molts homes, aquí i arreu del món, que assassinen, maltracten i menyspreen les dones, pel simple fet de ser dona? Es creuen superiors a nosaltres? Per què ens volem dominar, doblegar...?

Hem d'unir esforços per avançar cap a una societat millor. Com diu el lema del 25N d’aquest any a Reus, cal que anem “A una veu contra les violències masclistes!”

Unir esforços i treballar com ho fan les professionals del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i l'Oficina d’Atenció a les Víctimes (OAV), els dos serveis municipals d'atenció a les dones. Des de l'1 de gener fins al 31 d'octubre d'enguany, 224 dones han estat ateses pel SIAD i l’OAV per violència masclista.

Des de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials tenim com a objectiu fer del Casal de les Dones un centre referent de la nostra ciutat. Volem potenciar aquest equipament municipal que s'adreça de manera específica a les dones i que acull la direcció i la gestió del SIAD, dels punts liles, l'impuls de la coeducació en tots els espais del municipi, etc.

Treball i conscienciació. Per que una bona manera de fer front a la violència masclista és fer tasca de conscienciació i de prevenció; i quest és, precisament l’objectiu principal de totes les activitats que hem programat amb motiu del 25N.

Com nosaltres, hi ha moltes més dones treballant en la mateixa línia: “A una veu contra les violències masclistes!”

Anabel Martínez Serrano és regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges