Divendres, 29 de Març de 2024

La DO Montsant tanca una verema inferior a la de l'any passat

A causa, fonamentalment, de la falta de pluges i l’onada de calor del passat estiu

15 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • La verema d'enguany serà menor a la de l'any passat

    Cedida

La verema de la DO Montsant arriba aquests dies al seu final. Amb gairebé el 90% del raïm veremat, es compleixen les previsions que parlaven d’una reducció de la producció respecte a la mitjana dels darrers anys, a causa fonamentalment de la falta de pluges i l’onada de calor que va partir la comarca del Priorat a finals de juny i principis de juliol, i que va afectar especialment a les Carinyenes. El total de quilos de raïm veremats fins a la data supera els 6 milions (un 10% menys que en la verema del 2018) i presenta un estat fitosanitari "excel·lent, gràcies precisament a la sequera, que hi juga a favor i impedeix que es propaguin malalties entre els ceps", segons s'ha revelat des de la DO.

D’altra banda, la zona experimental on s’apliquen per tercer any consecutiu els estudis del projecte LIFE Priorat+Montsant, que han d’ajudar als viticultors i cellers a la posada en marxa de pràctiques més sostenibles per al territori, presenta enguany uns resultants excel·lents, amb una afectació gairebé nul·la de malalties produïdes pel cuc del raïm.

Pel que fa a les varietats, les negres representen el 92% de la verema davant del 8% de les blanques. Dins les negres, les Garnatxes i Carinyenes superen el 60%, amb prop dels 3 milions i mig de quilos. La Carinyena és la varietat que ha patit més el descens de la producció, situant-se fins ara prop el milió i mig de quilos davant dels gairebé 2 milions de l’any 2018. Respecte als controls de producció, enguany la verema s’ha registrat i controlat per una única parcel·la vitícola, fet que ha permès obtenir dades més reals i al dia de la verema. Segons afirma Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, “s’han portat a terme aforaments tant a les finques com als cellers per validar totes les dades i garantir així de la manera més fidedigna possible la traçabilitat del producte i la qualitat final dels vins Montsant”.

L’objectiu final d’aquests controls s’ajusta a la voluntat de la DO Montsant de continuar aportant garanties de qualitat als consumidors i als professionals del món del vi.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics