Divendres, 22 de Gener de 2021

Xavier Gràcia és el nou president del Consell Comarcal del Priorat

ERC-AM i JxCAT governaran junts la institució després d'haver assolit un acord

15 de Juliol de 2019, per Redacció
  • el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia

    Cedida

Xavier Gràcia, de Gratallops, i amb representació d'ERC-AM, és des d'aquest dilluns president del Consell Comarcal del Priorat, arran d'un acord assolit entre ERC-AM i JxCAT i que fixa les bases que els permetrà governar la institució. Gràcia ha comptat, de fet, amb 17 vots favorables (10 d'ERC i 7 de JxCAT) i dues abstencions, les dels consellers de Candidatura de Progrés i CUP-Alternativa Municipalista.

En el seu discurs de presa de possessió, Gràcia ha posat l'èmfasi en els punts que configuren l'acord signat entre ERC-AM i JxCAT: el suport al teixit productiu de la comarca, la lluita contra el transvasament d'aigua del riu Siurana, l'impuls de l'actual model de desenvolupament comarcal, la lluita contra la davallada demogràfica i l'abandonament rural, la persistència en el repte que el paisatge del Priorat sigui reconegut com a Patrimoni Mundial per la Unesco i la voluntat de treballar per a l'exercici del Dret a decidir i per a la constitució d'un Estat català, lliure i sobirà.

Pel que fa als diversos partits representats a la institució, el portaveu de CUP-Alternativa Municipalista, Marc Vinyes, ha demanat major transparència a la institució, ha instat el govern comarcal a impulsar polítiques que aturin el despoblament, diversifiquin el teixit econòmic, afavoreixin l'accés i l'habitatge i donin protecció als més desafavorits. Alhora, ha ofert el seu suport a aquelles polítiques en les quals hi hagi coincidència, sense que això signifiqui cap renúncia a la seva voluntat d'exercir una oposició fiscalitzadora.

La representant de la Candidatura de Progrés, Maria Jesús Sánchez, també ha demanat transparència a la institució, ha constatat que la Candidatura de Progrés no ha estat convidada a formar part del govern comarcal i s'ha mostrat disposada a sumar i col·laborar al servei de tota la comarca, tot i la tasca que els pertoca com a oposició.

El Portaveu d'ERC-AM, Ferran Mestres, s'ha remès al text de l'acord signat entre el seu grup i JxCAT i que fixa les bases de l'acció de govern que s'ha de desenvolupar al llarg d'aquests quatre anys. Mestres ha posat un èmfasi especial en la necessitat d'abordar problemes fonamentals de la comarca com són l'abastament d'aigua, la diversificació agrícola i l'impuls de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a la Unesco, en el benentès que incorpora un pla de gestió que cal dur a terme.

El portaveu de JxCAT, Joan Carles Garcia, s'ha felicitat pe pacte, en el sentit que contribueix a què la comarca del Priorat tingui un govern fort, que s'erigeix en una sola veu i una sola estratègia davant l'opinió pública i la resta d'institucions del país. També ha fet esment als principals punts de l'acord de govern, tot insistint en la necessitat de combatre l'envelliment, l'abandonament del món rural i el desemparament de les persones amb dificultats mitjançant la prestació de serveis de qualitat. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges